Lanska zmagovalca bosta branila zmago

Lanska zmagovalca bosta branila zmago
21.05.2012 AVTOR: Jaka Jaušovec
Na julijskem Transalpu lanska zmagovalca in peterica Slovencev.

Uradna stran organizatorja Trans Alp

Bliža se že 15. izvedba gorskokolesarske prizkušnje Transalp. Dirke, ki so jo prvič izvedli že leta 1998 in spada med najbolj prepoznavna gorskokolesarska tekmovanja. Ekipe dvojic bodo letos prvič štartale v nemškem Oberammergau, nato pa se bodo podali do avstrijskih krajev Imst, Ischgl in Nauders. Od tu jih bo pot vodila v Švico in nato do Italije, kjer bo ob Gardsekm jezeru že tradicionalno cilj osme etape dirke Transalp.

Med 14. in 21. julijem bosta gladko zmago branila lanskoletna zmagovalca Urs Huber in Konny Looser (Stoeckli Pro Team). Zasledovalce sta lani na 670 kilometrov dolgi dirki za seboj pustila za slabih deset minut, zato prav nič ne čudi njuna izjava, da bo morebiten poraz precejšnje razočaranje. Kljub samozavesti pa ostajata na trdnih tleh, saj se zavedata močne konkurence, ki bo vsekakor nekoliko bolj pazila na švicarsko dvojico.

Med slovitimi svetovnimi kolesarji in ekipami pa bo na štartu tudi peterica Slovencev. Za ekipo Bicikel.com bosta nastopila Primož Lindič in Matej Kainz, pod imenom Speed Nails bosta dirkala Robert Šturbej in Urban Majcen, v nemški ekipi High5 pa bo nastopil še Bojan Bohorc.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ