Laportu etapa in prvo vodstvo na jugovzhodu Francije (VIDEO)

Laportu etapa in prvo vodstvo na jugovzhodu Francije (VIDEO)
03.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Christophe Laporte je imel v zahtevnem zaključku prve etape na dirki Etoile de Besseges več moči od nekdanjega sotekmovalca Nacerja Bouhannija. Tretji je bil Mads Pedersen.

Etapno dirkanje se je vrnilo na evropska tla, prva etapna dirka v sezoni 2021 pa je že na začetku ponudila nekaj zanimivih trenutkov, ki smo jih pogrešali med zimo v Evropi. Zelo dobra šprinterska zasedba je bila zagotovilo za dober zaključek prve etape, ki se je po 141 kilometrih končala v Bellegardu.

Vseh pet etap poteka v departmaju Gard na jugovzhodu Francije, v zaledju mesta Nimes, zato je kolesarje že v prvih februarskih dneh pričakalo lepo in precej toplo vreme. Pričakovano je o zmagovalcu dneva odločal zaključek, kjer se je v zadnjih 500 metrih cesta strmo vzpela.

V zadnji kilometer so na čelu vstopili kolesarji Treka, ki so pripravljali teren za Madsa Pedersena in ga pripeljali v ospredje, odločilni del s strmim vzponom pa se je začel okrog 600 metrov pred ciljem. Nekaj trenutkov neodločnosti pri tekmecih je izkoristil Nacer Bouhanni, ki je napadel po desni strani ceste, v svojem zavetrju pa je imel nekdanjega sotekmovalca pri Cofidisu Christopha Laporta.

Bouhannija je pobralo še pred vrhom vzpona, Laporte si je privozil nekaj metrov naskoka in jih zadržal tudi v zadnjih ravninskih metrih, ko se je Bouhanni začel vračati v njegovo zavetrje. Tretje mesto je pripadlo Pedersenu, ki je za las dobil dvoboj z Giacomom Nizzolom in Michalom Kwiatkowskim.

Profil 2. etape dirke Etoile de Besseges. Vir: ProCyclingStats

V dvoboju za zmago smo spremljali boj nekdanjih klubskih kolegov, ki pa se že v Cofidisu nista najbolje razumela in sta bila kriva za kar nekaj glavobolov klubskega vodstva. Vročekrvni Bouhanni zdaj dirka v dresu Arkee Samsic, Laporte pa je prvo šprintersko ime Cofidisa in v letošnji sezoni lahko pričakujemo še nekaj takšnih dvobojev.

Prvi morda sledi že jutri, ko bi moral glede na skoraj povsem raven profil v drugi polovici etape še enkrat odločati šprint.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ