Lastnik RadioShack Leoparda: Hočem rezultate!

Lastnik RadioShack Leoparda: Hočem rezultate!
20.03.2013 AVTOR: D. Z.
"To, da RadioShack kot sponzor odhaja, so zgolj ugibanja, govorice," je dejal lastnik moštva RadioShack Leopard Flavio Becca.
Ni skrivnost, da je luksemburški poslovnež v ekipo vložil ogromno denarja in da je že takoj na začetku uspel privabiti številne zvezdnike. Vendar pa se ti niso tako izkazali, kot je pričakoval. Brata Schleck sta sicer zasedla drugo in tretje mesto na dirki po Franciji in na Liege-Bastogne-Liege, Oliver Zaugg je dobil dirko po Lombardiji, Fabian Cancellara pa je nosil rumeno majico na Touru. A to je za moštvo s takim proračunom in takimi imeni vsekakor premalo. Letos ima Andy Schleck ogromno težav z vrnitvijo po poškodbi.

In v časopsiu L'Equipe so se zapisali, da se konec leta sponzor RadioShack umika iz kolesarstva, medtem ko je to ekipo že zapustil Nissan. Becka je zdaj pojasnil, da pogodba z RadioShackom konec leta poteče in da se o morebitnem nadaljevanju sodelovanja še niso pogovarjali. »Zaenkrat še ne vemo, ali nas bodo naslednje leto še podpirali ali ne. Jasno je, da je sezona še dolga in s sponzorji se vseskozi pogovarjamo. Iz RadioShacka pa me še nihče ni kontaktiral, da bi se pogovarjal o koncu sodelovanja, « je dejal Becca.

Poudaril je še, da bo tokrat veliko odvisno tudi od kolesarjev samih: »Ekipa se mora izkazati z rezultati, tako da bomo sponzorjem dali razlog več za sodelovanje z nami. « Aprila bodo sicer predstavili novega sponzorja, vendar ta ne bo tako velik, da bi lahko prevzel ekipo. Bo zgolj eden izmed manjših podpornikov.

Becca pa je izrazil nezadovoljstvo nad Andyjem Schleckom in govoricami, da je bil po odstopu na dirki Tirreno-Adriatico pijan. Becca ni bil zadovoljen niti s Schleckovim pojasnilom, da to ni res: »Zakaj se ni odprl in povedal vsega. Pojasnil, kaj se je zgodilo tisti večer. Na koncu pa štejejo samo rezultati. To velja za vsakega profesionalnega kolesarja. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ