Laura Šimenc in Igor Kopše med amaterskimi svetovnimi prvaki

Laura Šimenc in Igor Kopše med amaterskimi svetovnimi prvaki
19.09.2022 AVTOR: N. Gr., foto: UCI/Facebook

V Trentu v Italiji je potekalo amatersko svetovno prvenstvo, na katerem so Slovenci spet dirkali izvrstno. Laura Šimenc je na cestni dirki v svoji kategoriji postala svetovna prvakinja, prav tako kot Igor Kopše. 

Cel minuli teden so se najboljši amaterski kolesarji sveta mudili v Trentu, kjer so potekale dirke za naslove svetovnih prvakov. Laura Šimenc je bila zelo blizu že v kronometru, kjer je naredila napako v enem od ovinkov, a vseeno končala s srebrno medaljo.

Na cestni dirki je bila še boljša, v svoji kategoriji od 19 do 34 let ji ni bilo para in osvojila je naslov svetovne prvakinje. Cestna dirka je bila zelo zahtevna, že v prvem delu je kolesarje in kolesarke čakal vzpon na Monte Bondone nad Gardskim jezerom, kjer je prišlo do velike selekcije.

Svetovni prvak je postal tudi Igor Kopše, ki je tako svojo zbirko z amaterskih svetovnih prvenstev še obogatil, skupno ima že osem odličij. Kopše se je vrnil na tekmovanja, potem ko se je zaključil njegov suspenz, ker na eni od avstrijskih dirk ni želel oddati vzorca za protidopinško kontrolo. 

Več o svetovnem prvenstvu si lahko preberete na uradni spletni strani. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ