Laura Šimenc je finalistka Zwiftove akademije 2023

Laura Šimenc je finalistka Zwiftove akademije 2023
22.01.2024 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

Laura Šimenc se je prebila v finale Zwiftove akademije, kjer se bo s še dvema tekmicama potegovala za zmago in pogodbo z razvojno ekipo Canyon/SRAM.

"Redni" del Zwiftove akademije 2023 je zaključen, danes pa so pri tej najbolj priljubljeni platformi za virtualno kolesarjenje razkrili, kdo so letošnji finalisti. Med njimi je tudi Laura Šimenc, ki se bo z Maddie Le Roux in Katty Hill. Za zmago se bo s tekmicama Laura pomerila v španski Denii, kjer jo čaka vrsta izzivov na cesti.

Zwiftova akademija se bliža zaključku osme sezone, danes so razglasili finaliste in finalistke, ki se bodo v Španiji potegovali za zmago in profesionalni pogodbi z razvojnima ekipama Alpecin Deceuninck pri moških in Canyon/SRAM pri ženskah. Za povratek med profesionalke, kjer je kot kolesarka BTC-ja pred leti že bila, se bo tako potegovala tudi najboljša slovenska amaterska kolesarka zadnjih let.

Za uvrstitev v finale je morala opraviti šest zahtevnih treningov v dolžini cca 1,5 h in nato še dve 40-minutni dirki. Šimenčeva je prepričala žirijo in dobila vozovnico za špansko Denio, kjer se bodo kolesarke na vrsti izzivov predstavljale vodstvu ekipe Canyon/SRAM. Na nekaterih bodo tekmovale druga proti drugi, spet na drugih bodo morale na cesti prikazati slogo in spretnost. Laura bo glede na svoje bogate izkušnje z dirkami na cesti na profesionalni in amaterski ravni v prednosti pred tekmicama, kako pa se bo razpletlo, bo tudi stvar okusa vodstva Canyon/SRAMA, ki bo določilo zmagovalko in podpisnico pogodbe za sezono 2024.

Če bo Laura uspešna, jo čaka odločitev, kako naprej - ostati pri službi in kolesarjenju kot hobiju ali znova poskusiti na najvišji ravni. Spomnimo, Slovenija je v preteklosti že imela zmagovalca Zwiftove akademije, leta 2018 je Martin Lavrič za nagrado dobil pogodbo z južnoafriško Dimension Dato, a se nato med profesionalci ni najbolje znašel..

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ