Laura Šimenc kot prva Slovenka na SP v virtualnem kolesarstvu

Laura Šimenc kot prva Slovenka na SP v virtualnem kolesarstvu
14.11.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

Ta konec tedna so potekale kontinentalne kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu v virtualnem kolesarstvu prihodnje leto. Na SP se je kot prva Slovenka uvrstila Laura Šimenc.

Svetovno prvenstvo v virtualnem kolesarstvu poteka na platformi Zwift, ta konec tedna pa so potekale kvalifikacije za prvenstvo, ki bo potekalo 18. februarja prihodnje leto. Na SP lahko štarta le 100 kolesarjev in 100 kolesark, od tega se jih 25 uvrsti na SP skozi kvalifikacije.

Te so potekale ta konec tedna in na dirki je bila uspešna tudi Laura Šimenc. Tako bo naša najbolj uspešna amaterska kolesarka tudi prva predstavnica Slovenije, ki bo nastopala na virtualnem svetovnem prvenstvu. Posnetek dirke si lahko ogledate v spodnjem videu, zmagovalna akcija Šimenčeve se začne na 1:59,30.




Za mavrično majico na treh kratkih dirkah na izpadanje

SP bo imelo letos nov, zelo zanimiv format. Sestavljeno bo iz treh kratkih dirk. Na prvi, dolgi 13,8 kilometra in zelo razgibani trasi se bo pomerilo vseh 100 kolesarjev in kolesark, dirki bosta ločeni po spolu. V naslednjo disciplino se bo uvrstilo le najboljših 30 na vsaki dirki, ostali bodo izločeni.

Nato bo sledil vzpon, sestavljen bo iz ponovitev kratkega in relativno strmega vzpona s skupno slabimi 200 višinskimi metri. Tam bo v igri ostalo le še 10 najboljših, ki se bodo kvalificirali v zadnjo disciplino, The Podium.

To bo nekakšen kriterij na vnovič razgibanem krogu. Vsak krog bo zadnji tekmovalec izpadel, dokler ne bodo ostali le še trije, ki se bodo v zadnjem krogu pomerili za zmago in mavrično majico svetovnega prvaka in prvakinje.

Prvič bomo pesti lahko držali tudi za slovensko tekmovalko, Laura Šimenc bo na največjem virtualnem odru lahko dokazovala svojo dobro pripravljenost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ