LED luči na kolesarskih dresih (možna) rešitev za prihodnost

LED luči na kolesarskih dresih (možna) rešitev za prihodnost
21.11.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Tehnologija LED luči, ki so z baterijo povezane s prevodnimi vlakni, je zaenkrat uporabljena na tekaškem dresu, brez težav bi jo lahko uporabljali tudi v kolesarstvu.
Avstralsko podjetje Nightro Athletic je v svoja športna oblačila vključila tehnologijo LED svetilk, ki jih poganja baterija, shranjena v žepku na spodnjem delu dresa. Električna energija od baterije do svetilk teče po prevodnih vlaknih, ki so vkomponirana v material, trak s svetilkami pa je snemljiv.

Za še boljšo vidnost so poskrbeli z odsevnimi črtami na dresih, ki so podnevi lahko kakršne koli barve, ponoči pa se spremenijo v odsevnike. Idejo za dres so predstavili na Kickstarterju, kampanja še vedno poteka, zaenkrat pa jim kaže zelo dobro.

Majica je prvenstveno namenjena teku, trenutni dizajn pa za kolesarje še ni najbolj primeren, ker sprednjo luč zakrivamo z roko, na zadnji strani pa bi jo prekril nahrbtnik. So pa pri podjetju potrdili, da razmišljajo tudi o kolesarskem dresu s podobno tehnologijo, kar bi bilo vsekakor dobrodošlo. 

Dres kljub prevodnim materialom lahko operemo tudi v pralnem stroju. Litijevo baterijo na majico priključimo z USB priključkom, na enak način jo lahko tudi ponovno napolnimo. Dres Nightro si lahko na Kickstarterju zagotovite z donacijo v višini 64 avstralskih dolarjev (44 evrov), prvi naročniki pa bodo dres dobili aprila prihodnje leto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ