Ledena kopel obnorela tudi slovenske kolesarje

Ledena kopel obnorela tudi slovenske kolesarje
26.08.2014 AVTOR: D. Z.
Na družabnih omrežjih se je razširila dobrodelna akcija, ki so jo poimenovali IceBucketChallenge, oziroma polivanje z mrzlo vodo. Očitno tudi med kolesarji. Ne pozabimo. Gre za dobrodelno akcijo.

IceBucketChallenge je trenutno zelo popularna igra na družabnih omrežjih. Gre za to, da se nekdo polije z ledeno mrzlo vodo obenem pa imenuje tri naslednje ljudi, ki morajo storiti podobno. Gre za očitno vse bolj razširjeno početje, kateremu se niso izognili niti športniki.

Tudi Slovenci so zelo aktivni. Tako smo v zadnjih dneh lahko videli, kako dobesedno »zalijejo « Petra Prevca, pa tudi biatlonca Jakova Faka in trenerja Uroša Velepca. Tudi Tina Maze je sprejela nominacijo. Še bi lahko naštevali. A ustavimo se pri kolesarjih.

Med drugimi so izziv sprejeli in opravili zmagovalec letošnjega Toura Vincenzo Nibali, zelena majica Peter Sagan, sveže upokojeni Jens Voigt, Chris Froome, ki je med drugim nominiral konkurenta Alberta Contadorja, klubskega kolego pri Skyu Richieja Porta in celo direktorja dirke po Franciji Christiana Prudhomma. Contador je izziv tudi že opravil in med drugim nominiral kar celotno ekipo Tinkoff Saxo, ki z njim nastopa na španski Vuelti.

Kaj pa Slovenci? Opazili smo že lahko IceBucketChallenge, ki ga je opravil Jan Tratnik. Trenutno vodilni v skupnem seštevku za pokal Tchibo je ta izziv med drugim predal tudi nekdanjemu kolesarju Valterju Bonči. Tudi Borut Božič je izziv opravil in izzval športnega terapevta pri Skyu Davida Rožmana, Micheleja Scarponija in Maksima Iglinskija. Kar na dirki po Španiji sta "obveznost" opravila oba slovenska športna terapevta Skya David Rožman in Marko Džalo.

Omenimo še Marka Kumpa, ki je med drugim izzval Luko Mezgeca. Najbrž smo še marsikoga pozabili. Seveda pa gre pri vsem skupaj za dobrodelno noto, saj naj bi vsak izzvan nekaj denarja namenil v dobrodelne namene. Ste med slovenskimi kolesarji opazili tudi vi še koga, ki je opravil ta izziv?

 

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ