Lefevre: "Če dirk letos ne bo, ekipe ne bom več imel!"

Lefevre: "Če dirk letos ne bo, ekipe ne bom več imel!"
07.05.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Patrick Lefevre, ki je eno izmed vidnejših imen svetovnega kolesarstva že vrsto let in zdaj je sicer "večni" kritik spet jasno povedal, v kako težkem obdobju se je znašlo kolesarstvo.
"Če letos zaradi koronavirusa ne bomo dirkali, potem ekipe ne bom več imel," je za Sporza.De priznal Patrick Lefevre, ki vodi nadvse uspešno ekipo Deceuninck Quick Step: "Ineos ima ogromno denarja in francoskim ekipam delno pomaga država. Oni bodo imeli manjše težave, moja ekipa pa bo v večjih težavah. Nisem neumen. V tem poslu sem 40 let. Če ne bo dirk, bodo številne ekipe razpadle."

Mednarodna kolesarska zveza je razkril program dirk, ki bi obveljal pod pogojem, da bo svet dobil boj s koronavirusom. "Poznan sem po tem, da sem v kolesarskem svetu največji kritik. Vendar pa se glede programa dirk ne bom pritoževal. V trenutnih razmerah moramo biti skromni in upati, da bomo letos sploh lahko dirkali," je še dodal Lefevre.

V ekipi ima tudi letos številne zvezdnike, kot so Sam Bennett, Julian Alaphilippe, Bob Jungels ... Veliko pa se vrti predvsem okrog mladega Remca Evenepoela. Letos bi moral pri 20 letih doživeti krst na tritedenski dirki. To še vedno velja. Mladi Belgijec bi moral nastopiti na dirki po Italiji. Ta je prestavljena in se bo zdaj začela 3. oktobra. Končala se bo 25. oktobra.

Pričakujemo lahko manjšo konkurenco, saj bodo mnogi veliki zvezdniki nastopili na dirki po Franciji. "Vztrajamo pri tem, da bo Evenepoel nastopil na Giru. Zato se bo odpovedal nastopu na dirki Liege-Bastogne-Liege. Škoda, vendar pa ima komaj 20 let. Če bi jih imel 37, potem to morda bila večja škoda," je še dejal Lefevre.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ