Lefevre: Skrajšati Giro in Vuelto ... Tinkov naj z besed preide na dejanja

Lefevre: Skrajšati Giro in Vuelto ... Tinkov naj z besed preide na dejanja
09.10.2014 AVTOR: D. Z.
Menedžer moštva Omega Pharma Quick Step Patrick Lefevre se je odzval na pobudo Olega Tinkova, ki je določenim kolesarjem obljubil milijon evrov nagrade, če nastopijo na vseh tritedenskih dirkah v sezoni 2015.

»Če se bodo Quintana, Froome, Nibali in Contador strinjali in nastopili na vseh treh tritedenskih dirkah, potem bo Tinkoff Bank podelil milijon evrov. Ta znesek si lahko razdelijo, tako da vsak dobi 250 tisočakov. Mislim, da je to dobra ideja, « je za cyclingnews.com dejal lastnik moštva Tinkoff Bank Oleg Tinkov. O tem smo že pisali.

Na vse skupaj pa se je odzval menedžer moštva Omega Pharma Quick Step Patrick Lefevre, ki je v preteklosti že dokazal, da nima dlake na jeziku. Izkušeni Belgijec je poudaril, da si tudi sam želi, da bi najboljši nastopili in se tudi borili za končne zmage na vseh treh tritedenskih dirkah. Vendar to po njegovem mnenju trenutno ni izvedljivo. Pozna pa rešitev, s katero se organizatorji skorajda zagotovo ne bodo strinjali:

»Res je, da se včasih najboljši izogibajo neposrednim dvobojem. A, tako kot so tritedenske dirke organizirane zdaj, fizično ni mogoče, da bi se najboljši kolesarji pomerili v eni sezoni na vseh treh. Giro se začne na začetku maja, Vuelta pa se konča v sredini septembra. Vmes je še Tour. Tisti, ki bi to poskusil bi moral opraviti 66 dni dirkanja v vsega okrog 120 dneh. Po mojem mnenju je rešitev, da bi Vuelto in Giro skrajšali na 17 ali 15 dni. «

Lefevre se je odzval tudi na pobudo Olega Tinkova … Pobuda, da bodo najbojši štirje (Contador, Froome, Nibali in Quintana) prejeli milijon evrov, če bodo v sezoni 2015 nastopili na vseh treh tritedenskih dirkah mu je všeč, vendar pa je poudaril, da je Rus znan po tem, da vseh obljub ne drži: »Če to rečeš novinarju, je to ena stvar. Plačati pa je nekaj drugega. Se spomnite, kako je Tinkov Rafalu Majki obljubil Aston Martina, če na Touru dobi dve etapi? Nenadoma je to postala samo še šala in Majka. «

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ