Legenda nadaljuje kariero

Legenda nadaljuje kariero
05.02.2017 AVTOR: D. Z.
Davide Rebellin pri dopolnjenih 45 letih nadaljuje profesionalno športno pot. Tokrat kot član moštva Kuwait Cartucho.es.

Davide Rebellin je eden izmed tistih kolesarjev, ki so zmagovali na največjih enodnevnih dirkah. Nenazadnje je v eni sezoni dobil tri velike aprilska klasike v Ardenih:

Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Po drugem mestu na OI v Pekingu pa je padel na dopinški kontroli. Kljub vsemu se je vrnil, vendar pri večjih ekipah naletel na zaprta vrata. O tem je govoril tudi v intervjuju, ki smo ga že pred časom objavili v naši reviji Bicikel.com. Kljub starosti pa še vedno vztraja. Zdaj v ekipi, ki ima sedež v Alicanteju.

“To je ekipa, ki se bo še razvila. Zato sem optimističen. V Evropi in Aziji imamo že dober program dirk. Nimam posebnega cilja, želim biti čim boljši. Upam, da mi bo še uspevalo zmagovati, ” je priznal Rebellin, ki je nazadnje vozil za CCC Sprandi Polkowice: “Dirkam zato, ker glava in srce pravita tako. Ničesar mi ni treba dokazati. V vzdržljivostnem športu leta niso taka ovira, če se prav trenira.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ