Legendarni fotograf Graham Watson se poslavlja

Legendarni fotograf Graham Watson se poslavlja
01.02.2017 AVTOR: D. Z.
Fotograf, ki je podpisan pod številne izjemne fotografije kolesarjev in vsega, kar je povezano s kolesarstvom je napovedal upokojitev.

Fotografov in agencij, ki se ukvarjajo s fotografijami v svetu kolesarstva je kar precej. Številni so zelo izpostavljeni. Med njimi pa je vsekakor tudi Graham Watson. Watson se profesionalno s fotografiranjem ukvarja že 45 let. Od tega 38 let v svetu kolesarstva.

Prisoten je bil na vseh največjih dirkah, kot so Tour de France, Pariz-Roubaix, Giro d’Italia, olimpijske igre … Zdaj pa je prek njegove spletne strani sporočil: “Nisem več kolesarski fotograf. Če že hočete, me lahko zdaj nazivate z nekdanjim kolesarskim fotografom. Da. Po 45 letih v tem poslu in 38 letih v kolesarskem svetu se bom upokojil. Moja zadnja dirka je bila januarski Tour Down Under. ” Watson je dopolnil 60 let. Zdaj je čas za drugačne stvari, pravi:

“Zdaj bom imel priložnost, da odkrijem druge stvari v življenju. Ali pa vsaj, da bom lako večkrat sedel na kolo. Morda bom celo premagal nekaj gora, ki sem jih tako dolgo samo fotografiral. ” Watson je še dodal, da ta odločitev še zdaleč ni bila lahka. “Upokojitev je najpomembnejši mejnik za človeka. Več kot poroka ali nakup prve hiše. Veliko vprašanje je, če bom pogrešal ta fantastični, nor, izjemen šport in unikaten način življenja? Seveda ga bom. Čeprav, moram šele spoznati, katere dele tega bom najbolj pogrešal. Dirke mi bodo manjkale, a ne vse.

Obenem je dodal, da mnogi menijo, da bo najbolj pogrešal Tour de France, vendar pa je poudaril, da tega vsekakor ne bo tako zelo pogrešal, saj je postal prevelik. Kateri kolesarji so nanj naredili največji vtis, oziroma so mu bili najljubši? Pravi, da Sean Kelly, Bradley Wiggins, Laurent Fignon, Jan Ullrich, Lance Armstrong in Pedro Delgado.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ