Legendarni Unzue o Rogliču: Poskrbi lahko za presenečenje

Legendarni Unzue o Rogliču: Poskrbi lahko za presenečenje
20.06.2018 AVTOR: DZ

Glavni menedžer moštva Movistar Eusebio Unzue je pred dirko po Franciji opozoril tudi na letos izjemnega Primoža Rogliča.

“Morda bo on eden izmed tistih kolesarjev, ki nas na dirki po Franciji presenetijo,” je dejal Eusebio Unzue. Seveda je govoril o Primožu Rogliču: “Je še mlad kolesar, ki pa postaja vse bolj izkušenj. Za njim je odlična sezona. Na vzponih se vozi z najboljšimi, obenem pa je odličen v vožnji na čas.” Eusebio Unzue je v tem poslu že zelo dolgo. Pod njegovim vodstvom je blestel tudi legendarni Miguel Indurain, zdaj pa vodi ekipo z zvezdniki, kot so Alejandro Valverde, Mikel Landa in Nairo Quintana. Prav Lando in Quintano je Primož Roglič premagal na dirki po Baskiji.

Sicer pa je Roglič letos slavil štiri etapne zmage, od tega dve na dirkah World Toura. Poleg dirke po Baskiji pa je dobil še dirko po Romandiji. Obe štejeta med dirke World Toura, tako kot tudi dirka Tirreno-Adriatico, na kateri je, potem ko je izgubil možnosti za boj v skupnem seštevku dobil gorsko etapo. Pred dnevi pa je dobil še dirko po Sloveniji, tako da je poskrbel za izjemno popotnico pred odhodom v Francijo. Lani je na Touru kot prvi Slovenec slavil etapno zmago. To mu je uspelo v kraljevski etapi čez znameniti prelaz Galibier. Roglič je trenutno v Alpah, kjer si ogleduje še nekatere vzpone, ki ga čakajo na julijskem Touru.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ