Legende Dirke po Flandriji: več kot sto let kock, trpljenja in slave (video)

Legende Dirke po Flandriji: več kot sto let kock, trpljenja in slave (video)
04.04.2014 AVTOR: Matej Zalar
V nedeljo bo na sporedu drugi letošnji ?monument?, Dirka po Flandriji, kjer bo prisotna tudi ekipa Bicikla. V videu si lahko ogledate bogato znamenite Ronde.
Letošnja 101. obletnica Dirke po Flandriji, v Belgiji znane kot Ronde van Vlaanderen, prinaša morda enega izmed zadnjih spopadov dveh najboljših kolesarjev na enodnevnih klasikah v zadnjem desetletju: Spartacusa Fabiana Cancellare in domačega aduta Toma Boonena.

Pri inCycles-u pa so pogled uprli nazaj, na same začetke dirke, ki se je v zgodovino kmalu zapisala kot ena izmed najbolj prestižnih in najtežje pričakovanih dirk v koledarju. Od zmage Paula Demana na prvi izvedbi dirke leta 1913 so na legendarnih Koppenbergu in Patterbergu bili spektakularne boje skoraj vsi najboljši kolesarji, od Toma Simpsona in Eddya Merckxa, do Rogerja de Vlaemincka in Johana Museewa.

Trasa dirke se je skozi zgodovino močno spreminjala, vseeno pa Ronde vsako leto prinese spektakel. Že zgolj dejstvo, da še nihče v Flandriji ni zmagal več kot štirikrat, pove dovolj o zahtevnosti 259 kilometrov dolge dirke. Letos bi se s svojo četrto zmago za vedno v zgodovino Dirke po Flandriji lahko vpisal Boonen, premagati pa bo moral celo vrsto izzivalcev, poleg Cancellare ga napada tudi mladi rod na čelu s Saganom in Vanmarckejom.

Šest minut trajajoči video ponuja lep vpogled v zgodovino dirke, kateri se je z znamenito hojo na Koppenberg moral prikloniti tudi “kanibal ” Eddy Merckx. Medtem, ko boste vi uživali ob prenosu dirke, pa bo ekipa Bicikla v samem središču dogajanja ob kavi kramljala z enim najboljših svetovnih šprinterjev, Andrejem Greiplom. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ