Leipheimer se želi vrniti, a ekipe (še) nima

Leipheimer se želi vrniti, a ekipe (še) nima
28.11.2012 AVTOR: D. Z.
Ena izmed prič v primeru Usade proti Lanceu Armstrongu Levi Leipheimer je priznal, da si v naslednji sezoni še želi nastopati, a ekipe še nima.
Potem, ko je bilo jasno, da je tudi Levi Leipheimer priznal jemanje nedovoljenih poživil in da je obenem sodeloval z Ameriško protidopinško agencijo, ki je iskala dokaze proti Lanceu Armstrongu, je Leipheimer ostal brez službe. Vodilni mož ekipe Omega Pharma Quick Step Patrick Lefevre ga je odpustil, kot razlog je navedel, da mu je kolesar lagal.

Obenem je sporočil, da mu je Leipheimer brez obrazložitve dejal, da septembra ne bi rad več nastopal, ampak, da lahko nanj spet računa marca 2013. TLefevre je kasneje spoznal, da zato, ker se je z Usado dogovoril za polletno prepoved nastopanja. Leipheimerju so tudi brisali vse dosežke med leti 1999 in 2007. Ostaja pa trikratni zmagovalec dirke po Kaliforniji.

Zdaj 38-letni kolesar upa, da se bo vrnil, če ne drugega na zanj domačo dirko po Kaliforniji, za katero so organizatorji sporočili, da bo, vsaj po proračunu, še večja, pomembnejša, kot prejšnje izdaje. "Tam bom. To dirko bom tako ali drugače podprl," je za cyclingnews.com dejal Leipheimer. Obenem je poudaril, da je zdaj, očitno tudi po njegovi zaslugi, kolesarstvo precej bolj "čisto" in da bo zato še raje navijal za mlade, nadarjene kolesarje:

"Mlajša generacija se očitno ni soočila z odločitvami, s katerimi smo se soočili mi pred desetimi ali 15 leti. Kdor bo prišel gledati dirko po Kaliforniji, mu lahko zagotovim, da bo gledal 'čisto' dirko." Leipheimer bo z dirkami lahko začel 1. marca 2013, medtem ko se bo dirka po Kaliforniji začela 12. maja. A najprej bo moral najti ekipo, ki mu bo pri teh letih ponudila priložnost.
Značke: Cestno
Komentarji
grga110 28.11.2012 11:23

Upam, da je ne dobi!

nm2412 28.11.2012 13:44

v tej zgodbi ne veš kdo se dela norca in iz koga, upam da nas anubis rasvetli

anubis 28.11.2012 15:28

Jao, jao kako ste eni škodoželni. Jaz denimo res nikoli nisem podpiral LA, ampak mu tudi nikoli nisem želel slabo.

 

nm2412, vedno sem vesel, ko me tako malček podrozaš. No ja šalo na stran tukaj ni kaj razsvetljevati.

Vsi tisti, ki so bili mnenja, da je LA kaznovan bolj kot drugi, se v takih primerih kot je ta zgoraj lahko prepričajo, da temu ni tako. Marsi kakšen kolesar bo imel problem dobit delodajalca in to je po mojem kar velika kazen. Ja ni kaj, upam, da nas še kdo malo bolj razsvetli, jaz sem že malo aut in se "distanciram" pri takih temah...

 

Lp

Cwetko8091 28.11.2012 16:49

Na bruhanje mi gre ob tem...nepravim, da ne bi smeli kaznovati armstronga ali kar koli (sem nevtralen glede tega primera)...ampak ta primer...niti ni najhuje to, da je dobil samo pol leta prepovedi, verjetno to zaradi tega ker je pričal proti armstrongu, ampak da je pa lahko ohranil svoje največje zmage se pravi Po Kaliforniji...gravž od sistema. 

"Vzamimo vsem dopingirancem vse zmage, aja razen tiste najprestižnejše, ki so jih dosegli"

Vsaj brez 2007 bi moral ostati.

nm2412 28.11.2012 16:57

želim mu da čimprej dobi ekipo ,gre na tur in ga na klancu navijači LA sklatjo s kolesa ,tolk zbrcajo da niti pomislu ne bo še kdaj na dirkanje

frano 28.11.2012 17:01
Da ga sram ni k...a celavga, u Amerik naj dirka, pa fest naj zre, saj USADA ma za takele velik posluh.
sakala75 28.11.2012 17:35

Pa kako more? kje je tu moralajok? Tip z roko v lopovski vreči govori o poštenosti, o njegovem doprinosu k le-temukrik. Sram naj ga bo, od navijačev LA-ga pa naj le dobi kako pumpo med špice - zasluži sikaže jezik

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ