Leipheimer se želi vrniti, a ekipe (še) nima

Leipheimer se želi vrniti, a ekipe (še) nima
28.11.2012 AVTOR: D. Z.
Ena izmed prič v primeru Usade proti Lanceu Armstrongu Levi Leipheimer je priznal, da si v naslednji sezoni še želi nastopati, a ekipe še nima.
Potem, ko je bilo jasno, da je tudi Levi Leipheimer priznal jemanje nedovoljenih poživil in da je obenem sodeloval z Ameriško protidopinško agencijo, ki je iskala dokaze proti Lanceu Armstrongu, je Leipheimer ostal brez službe. Vodilni mož ekipe Omega Pharma Quick Step Patrick Lefevre ga je odpustil, kot razlog je navedel, da mu je kolesar lagal.

Obenem je sporočil, da mu je Leipheimer brez obrazložitve dejal, da septembra ne bi rad več nastopal, ampak, da lahko nanj spet računa marca 2013. TLefevre je kasneje spoznal, da zato, ker se je z Usado dogovoril za polletno prepoved nastopanja. Leipheimerju so tudi brisali vse dosežke med leti 1999 in 2007. Ostaja pa trikratni zmagovalec dirke po Kaliforniji.

Zdaj 38-letni kolesar upa, da se bo vrnil, če ne drugega na zanj domačo dirko po Kaliforniji, za katero so organizatorji sporočili, da bo, vsaj po proračunu, še večja, pomembnejša, kot prejšnje izdaje. "Tam bom. To dirko bom tako ali drugače podprl," je za cyclingnews.com dejal Leipheimer. Obenem je poudaril, da je zdaj, očitno tudi po njegovi zaslugi, kolesarstvo precej bolj "čisto" in da bo zato še raje navijal za mlade, nadarjene kolesarje:

"Mlajša generacija se očitno ni soočila z odločitvami, s katerimi smo se soočili mi pred desetimi ali 15 leti. Kdor bo prišel gledati dirko po Kaliforniji, mu lahko zagotovim, da bo gledal 'čisto' dirko." Leipheimer bo z dirkami lahko začel 1. marca 2013, medtem ko se bo dirka po Kaliforniji začela 12. maja. A najprej bo moral najti ekipo, ki mu bo pri teh letih ponudila priložnost.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ