LeMond bi bil predsednik Ucija

LeMond bi bil predsednik Ucija
03.12.2012 AVTOR: D. Z.
Greg LeMond je ob kritiziranju delovanja Mednarodne kolesarske zveze zdaj izjavil, da bi rad postal Predsednik krovne organizacije: "Reagirati moramo zdaj ali nikoli."

Greg LeMond je dirko po Franciji dobil trikrat, bil pa je tudi svetovni prvak. Vse ob koncu 80. let. V zadnjem času pa je bil strog nasprotnik Lancea Armstronga in potem, ko so Teksačanu odvzeli vse sedem zmag na Touru, je LeMond še vedno edini Američan, ki se lahko pohvali, da je rumeno majico oblekel tudi v Parizu. »Reagirati moramo zdaj ali nikoli. Po potresu, ki ga je povzročil Armstrongov primer, se nam druga priložnost ne bo več ponudila, « je za časopis Le Monde dejal LeMond.

Zdaj 51-letni nekdanji kolesar je priznal, da so ga vprašali, če bi postal predsednik krovne organizacije: »Pripravljen sem. Vprašali so me in sam sem to sprejel. Če hočemo pridobiti naklonjenost javnosti in sponzorjev, moramo reagirati hitro in odločno. V nasprotnem primeru bo kolesarstvo umrlo. Kolesarji se ne zavedajo, da če bomo še nekaj časa tako nadaljevali, da v kolesarstvu kmalu ne bo več denarja. « LeMond je postal član organizacije »Change Cycling Now « (Spremenimo kolesarstvo zdaj), ki med drugim kritizira tudi delovanje Mednarodne kolesarske zveze.

LeMond se je zdaj očitno za mesto predsednika Ucija pripravljen spopasti z dosedanjim predsednikom Patom McQuaidom, ki to funkcijo opravlja že vse od leta 2005. Američan ima očitno že začrtano pot. Volitve pa bodo marca 2013. »Institucijo želim narediti bolj demokratično, transparentno, želim najti nekoga, ki bi to prevzel za daljši čas. Mislim, da bi to lahko bil nekdanji predsednik Svetovne protidopinške agencije Dick Pound, ki ima izkušnje z bojem proti dopingu. « O McQuaidu pa … »Če ima Pat McQuaid resnično rad kolesarstvo, tako kot pravi, potem bi že odstopil. Lahko bi rekel. OK. Delal sem napake, vendar zdaj odstopam, da najdemo novega vodjo Ucija. «

Obenem je LeMond še poudaril, da upa, da bo Armstrong v prihodnosti priznal jemanje nedovoljenih poživil: »Ko se bo počutil povsem izoliranega in bo ostal brez denarja, bo mogoče povedal resnico. Armstrong je kolesarstvu zelo škodoval. « Sodeč po besedah LeMonda se bodo zdaj do vodilnih mestih v kolesarstvu prebili nekateri ljudje, ki so pričali proti Armstrongu in bili, vsaj v zadnjem času, njegovi nasprotniki.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ