Leopold Konig zapušča Sky in se vrača v Boro

Leopold Konig zapušča Sky in se vrača v Boro
21.09.2016 AVTOR: D. Z.
Leopold Konig bo po tej sezoni zapustil Sky in se vrnil v Boro, torej v ekipo, s katero je prestopil med elito.

Leopold Konig se je na zadnji dirki po Španiji izkazal kot pomočnik Chrisu Froomu, ki je dirko na koncu končal celo na drugem mestu. Konig je bil do znamenite 14. etape celo peti v skupnem seštevku, na koncu pa je zasedel 29. mesto. Sicer pa se lahko Konig pohvali s tem, da je že vse tri tritedenske dirke končal med prvo desterico.

Leta 2014 je bil sedmi na Touru, leta 2015 šesti na Giru in leta 2013 deveti na Vuelti. Vsaj z rezultatskega vidika pa se Konig v Skyu ni povsem znašel. Predvsem pa je bilo pričakovati Konigov odhod, saj je v Skyu zdaj ogromno kolesarjev, ki lahko na tritedenskih dirkah posežejo po najvišjih mestih. To so vsekakor vsaj Chris Froome, Geraint Thomas, Wout Poels in Mikel Landa. 28-letni Konig se je tako odločil, da se vrne v Boro.

Ta je pred naslednjo sezono krepko močnejša in bogatejša. S prihodom novega sponzorja Hansgroheja so lahko pripeljali tudi Petra Sagana in Rafala Majko. Zdaj je prišel še Konig. S to ekipo, takrat precej manjšo, je tudi že blestel med leti 2011 in 2014. Od leta 2015 pa je bil član Skya.

“Že takrat sta me opazila Enrico Poitschke in Ralph Denk in me iz manjše ekipe pripeljala naprej in mi ponudila priložnost za nastopanje na največjih dirkah. Ko sem slišal za njihov nov in ambiciozen projekt, sem čutil, kot bi se vrnil domov,

Seveda je zadovoljen tudi glavni menedžer moštva Ralph Denk: “Zelo sem vesel, da se vrača. V čast mi je, saj je to pomemben dokaz zaupanja, da je zapustil Sky. Čeprav sezona 2016 ni bila ravno njegova najboljša, je še vedno eden izmed redkih kolesarjev, ki lahko na tritedenski dirki poseže med najboljše tri. ” In prav to si pri moštvu želijo.

Konig in Majka sta vsekakor zelo dobra kolesarje, prvi zvezdnik pa vsekakor Peter Sagan. “Pred leti smo Leu pomagali pri razvoju. Od amaterskega kolesarja, do kolesarja, ki je posegel med najboljšo deseterico na Touru. Zdaj se veselimo tudi njegovih izkušenj, ki jih je nabral v zadnjih letih, ” je še dejal Denk. Vsekakor bo Bora Hansgrohe v sezoni 2017 še kako močna ekipa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ