L'Equipe: RadioShack se umika!

L'Equipe: RadioShack se umika!
19.03.2013 AVTOR: D. Z.
Francoski časopis L'Equipe je danes objavil novico, da se bo sponzor RadioShack po koncu sezone umaknil iz kolesarstva.

Kolesarji moštva RadioShack Leopard v sezoni 2013: Jan Bakelants, George Bennett, Matthew Busche, Fabian Cancellara, Stijn Devolder, Laurent Didier, Tony Gallopin, Ben Hermans, Danilo Hondo, Chris Horner, Markel Irizar, Bob Jungels, Ben King, Robert Kišerlovski, Andreas Klöden, Tiago Machado, Maxime Monfort, Giacomo Nizzolo, Nelson Oliveira, Jaroslav Popovič, Grégory Rast, Thomas Rohregger, Hayden Roulston, Andy Schleck, Jesse Sergent, Jens Voigt in Haimar Zubeldia.

Novinarji francoskega športnega časopisa L'Equipe so poročali, da se bo sponzor RadioShack po koncu te sezone umaknil iz kolesarstva. Iz ameriškega podjetja naj bi se za to odločili zaradi finančne krize, dopinških afer in tudi zaradi spremembe načina oglaševanja. Luksemburško ekipo je pred sezono že zapustil Nissan.

RadioShack naj bi samo v zaključku lanskega leta utrpel 63 milijonov ameriških dolarjev izgube. Poleg tega naj bi se pri podjetju bolj osredotočili na azijski trg. Iz kolesarske ekipe, ki ima Pro Team licenco in lahko zato nastopa na največjih dirkah, govoric še niso komentirali. Vsekakor gre za nov hud udarec za zvezdniško moštvo, ki predvsem lani ni doseglo vidnejših rezultatov.

Sicer pa je ameriškega sponzorja v kolesarstvo leta 2010 pripeljal Lance Armstrong in prav afera, ki je razkrila, na kakšen način je Armstrong prišel do zmag na dirki po Franciji, naj bi bila eden izmed razlogov, da se Američani umikajo. Poleg tega je to ekipo še lani vodil Johan Bruyneel, ki je ravno tako povezan v afero, ki jo je razkrila Ameriška protiodpinška agencija.

Tudi letos vse ne poteka po pričakovanjih. Prvi mož za etapne dirke po lanski poškodbi nikakor ne najde prave forme. Govorimo o Andyju Schlecku, ki ni končal ne dirke Tour Down Under ne dirke Tirreno-Adriatico. Fabian Cancellara je že konec lanske sezone poskusil prekiniti pogodbo, a mu to ni uspelo. Ta se mu izteče konec tega leta, vsi pa pričakujejo, da bo odšel v zanj domači IAM Cycling. V ekipi je tudi nekaj zelo izkušenih kolesarjev, tudi dva najstarejša člana Pro Team ekip. Jens Voigt in Christopher Horner.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ