Lestvica: Cyclingweekly med najboljših sto uvrstil Simona Špilaka

Lestvica: Cyclingweekly med najboljših sto uvrstil Simona Špilaka
05.11.2015 AVTOR: D. Z.
Simon Špilak si vsekakor zasluži mesto med najboljšimi, a zagotovo bi se lahko na tej lestvici znašel še kakšen Slovenec.

Za kolesarje je to obdobje počitka, obdobje, ko nabirajo moči za novo sezono. Za novinarje in spletne strani pa je to obdobje ocen, lestvic … Pri cyclingweekly.co.uk so objavili lestvico po njihovem mnenju najboljših stotih kolesarjev v tej sezoni. Med te so šteli tako ženske kot moške. In, kaj so pri tem razvrščanju kolesarjev upoštevali? Upoštevali naj bi konsistentnost, starost, število zmag, osebnost … obenem so tudi ugibali, kakšna prihodnost je še pred kolesarjem.

Tako med najboljšimi desetimi ne najdemo na primer Alejandra Valverdeja, Andreja Greipla, Philippa Gilberta, Vincenza Nibalija, Joaquina Rodrigueza … Prvo mesto zaseda svetovni prvak Peter Sagan, druga je Lizzie Armitstead, tretji je Chris Froome. Sledijo Pauline Ferrand Prevot, Fabio Aru, Tom Dumoulin, Greaint Thomas, Alberto Contador, Nairo Quintana, Alexander Kristoff, Alejandro Valverde, Richie Porte, John Degenkolb, Michal Kwiatkowski, Adam Yates, Anna van der Breggen, Rohan Dennis, Andre Greipel, Rafal Majka, Mark Cavendish …

Na lestvici najdemo zgolj enega Slovenca. Vsekakor prenizko uvrščenega. Govorimo o Simonu Špilaku. Zaseda 82. mesto. 29-letni član Katjuše je letos dobil prestižno dirko po Švici in prav to dirko omenjajo na spletni strani, saj je tam proti izjemnemu Slovencu klonil tudi Britanec Geraint Thomas. Špilak se lahko pohvali tudi z drugim mestom na dirki po Romandiji in tretjim na dirki Pariz-Nica. Med prvimi tremi bi po vsej verjetnosti končal tudi dirko po Baskiji, a so mu to preprečile težave s kolesom na zaključni vožnji na čas.

Tik pred Špilakom je na lestvici 35-letni član moštva Orica GreeEdge Simon Gerrans, tik za njim pa komaj 21-letni kolesar Lotto Soudala Tiesj Benoot. So pa tudi na spletni strani priznali, da so nekoliko bolj naklonjeni njihovim športnikom, zato zasledimo na lestvici lepo število britanskih kolesarjev. Zagotovo pa bi na tej lestvici lahko videli še kakšnega Slovenca … V letošnji sezoni se je z etapno zmago na dirki po Italiji izkazal Jan Polanc.

Značke: Cestno
Komentarji
mv 05.11.2015 22:53

Še ena iz cikla dvoumnih.

Nekatere je pogrešati res lahko, kakšnega od njih pa bi le želeli videti na njej :)

Saj bo.

Jaromir 06.11.2015 14:16

ta lestvica bi bla lahko malo bolj realna... Ni narejena po dosežkih ampak se mi zdi da bolj po popularnosti kolesarja.

kink-konk 06.11.2015 18:09
@Jaromir:

ta lestvica bi bla lahko malo bolj realna... Ni narejena po dosežkih ampak se mi zdi da bolj po popularnosti kolesarja.

Se men tut zdi, ja.. Ampak itak je važn le to, da mi, Simon, njegovi delodajalci in soborci v kolesarski karavani, vemo, kam spada.

mv 06.11.2015 23:09
@mv:

Še ena iz cikla dvoumnih.

Nekatere je pogrešati res lahko, kakšnega od njih pa bi le želeli videti na njej :)

Saj bo.

Pohvalen odziv na komentar na prejšnji naslov članka -> sprememba naslova.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ