Leta 2014 svetovno prvenstvo za rekreativce v Sloveniji

Leta 2014 svetovno prvenstvo za rekreativce v Sloveniji
11.10.2012 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je sporočila, da bo leta 2014 svetovno prvenstvo rekreativnih kolesarjev potekalo v Ljubljani, organizacijo bo prevzel organizator maratona Franje.

Naslednje leto bo svetovno prvenstvo potekalo v italijanskem Trentu. Datum je že določen, začelo se bo 19. septembra, končalo pa 22. septembra. Organizatorji so sporočili, da bo na sporedu 20 do 30 kilometrov dolga vožnja na čas, cestna dirka pa bo potekala po cestah, kjer je organiziran sloviti maraton v čast Charlyju Gaulu.

Cilj bo pisan na kožo hribolazcem, saj bo na vrhu Monte Bondoneja, torej 20 kilometrov dolgega vzpona. Te preizkušnje bodo samo teden dni pred svetovnim prvenstvom članov, ki bo v Firencah. Naslednje leto pa bodo na svoj račun prišli tudi Slovenci. Svetovno prvenstvo bodo namreč organizirali organizatorji maratona Franje.

Na spletni strani Ucija so sporočili, da datum še ni določen, trasa pa naj bi bila podobna maratonu Franji, ki velja za enega izmed največjih maratonov, ki štejejo za t. i. svetovni pokal za rekreativne kolesarje. Kronometer so na spletni strani opisali kot povsem raven in izpostavljen vetru, dolg pa je 20 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ