Leta 2022 reprezentance v Avstralijo

Leta 2022 reprezentance v Avstralijo
06.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Avstralsko mesto Wollongong bo leta 2022 gostilo svetovno prvenstvo. Zdaj se seznam za bližnjo prihodnost že lepo dopolnjuje.

Letos se je z organizacijo svetovnega prvenstva izkazal Innsbruck, naslednje leto bo ta dogodek gostil Yorkshire. Potem pa Švica in Flandrija. Zdaj smo dobili še organizatorja svetovnega prvenstva leta 2022. To bo Avstralija, oziroma mesto Wollongong. “Vse oči bodo leta 2022 osem dni uprte v Wollongong. Po svetu si ta dogodek ogleda dvesto milijonov ljudi, ob cestah se zbere več kot tristo tisoč gledalcev, v okolici pa bo tudi veliko novinarjev iz petstotih medijskih hiš,” je v izjavi za javnost dejal Minister za šport Suart Ayres:

“Več kot tisoč nastopajočih iz več kot 50 držav bo nastopalo na dogodku, ki nam bo prinesel okrog 94 milijonov ameriških dolarjev.” Sicer pa bo Avstralija drugič gostila svetovno prvenstvo. Prvič ga je leta 2010 Geelong. “Se že veselimo izjemnega dogodka, na katerem bodo nastopali najboljši kolesarji na svetu. Prepričani smo, da bo ta dogodek pritegnil pozornost tudi doma, tako da bo navdušil številne mlade za kolesarstvo, tako tekmovalno kot rekreativno,” pa je dejal glavni mož Avstralske kolesarske zveze Steve Drake.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ