Leteči brki: Ridley za postavljanje svetovnega rekorda

Leteči brki: Ridley za postavljanje svetovnega rekorda
30.03.2019 AVTOR: DZ, vir: Ridley

Victor Campenaerts bo 16. ali 17. aprila poskušal postaviti nov svetovni rekord v vožnji na eno uro. Tu je njegov Ridley, posebej izdelan za to preizkušnjo.

Bradley Wiggins še vedno drži rekord v vožnji na eno uro. Na velodromu je v eni uri prevozil 54,526 km. Pred dnevi je komaj 20-letni Mikkel Bjerg razkril, da bo spet poskušal popraviti to znamko. Že tretjič. Dolgo pa se na podvig pripravlja tudi dvakratni evropski prvak v vožnji na čas Victor Campenaerts. Pri moštvu Lotto Soudal mu stojijo ob strani in je tako lahko opravil daljše priprave na visoki nadmorski višini. Poleg tega je odlično pripravljenost pokazal z zmago v vožnji na čas v zadnji etapi dirke Tirreno-Adriatico.

Pa lahko popravi znamko Bradleyja Wigginsa? Pri opremljevalcu Lotto Soudala Ridelyju so očitno prepričani, da ga lahko. Pripravili so mu prav posebno kolo, ki so ga zdaj tudi predstavili. "Proces se je začel januarja 2018, ko je Victor prišel v ekipo in je bil zelo zagret za testiranje nove tehnologije. Lahko smo naredili odtis njegove leve in desne roke in tako smo naredili karbonske podaljške," so zapisali na uradni spletni strani. Te podaljške je Camenaerts uporabljal že na lanskem svetovnem prvenstvu v vožnji na čas. V Innsbrucku je osvojil bronasto medaljo.

Okvir, poznan pod imenom Arena TT so za to preizkušnjo preimenovali v "Flying Moustache". V prevodu se imenuje "Leteči brki": "Pri takih kolesih resnično obrnemo svet na glavo. Namesto, da bi kolesarju prilagajali pozicijo, prilagodimo celotno kolo določenemu kolesarju." Sicer pa si kolo lahko ogledate v fotogaleriji. Omenimo še prenose, ki jih bo Campanaerts uporabljal. Trenutno preizkuša dve možnosti. Ali 63x15 ali pa 59x14. Na okvirju je tudi zanimiv napis. "Done in 60 minutes". Prenosa sta v bistvu zelo podobna. Kako se bo odločil? To bo znano v Aguascalientesu v Mehiki.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ