Leto 2014 na Stravi

Leto 2014 na Stravi
15.01.2015 AVTOR: Matej Zalar
Pri eni najbolj popularnih kolesarskih aplikacij so objavili grafični prikaz podatkov o prevoženih kilometrih v letu 2014.
Strava zaradi možnosti spremljanja aktivnosti, povezave s socialnimi omrežji in novih načrtov za trening ostaja v samem vrhu med kolesarskimi aplikacijami. Podatke uporabnikov so prikazali z zanimivimi grafikami.

uploaded


V preteklih dvanajstih mesecih so prevozili več kot 2,7 milijarde kilometrov na nekaj več kot 75 milijonih voženj, najbolj aktiven dan pa je bila, zanimivo, nedelja 7. septembra.

uploaded


Osredotočili so se na britanske kolesarje, zagotavljajo pa, da so podatki povsem primerljivi tudi v drugih svetovnih državah. Povprečna vožnja tako traja manj kot dve uri, moški prevozijo nekaj več kot 40 kilometrov, ženske pa slabih 35 kilometrov.

uploaded


Britanski kolesarji povprečno v službo in nazaj kolesarijo 17 kilometrov, za vožnjo pa porabijo več kot 40 minut. V primeru slabega vremena odstotek Britancev, ki kolo uporabljajo kot prevozno sredstvo, pade za skoraj šestedeset odstotkov.

uploaded


Povprečen Britanec je v lanskem letu prevozil več kot 800 kilometrov, na kolesu je preživel dobrih 35 ur. Pri ženskah so podatki skoraj pol manjši, tudi pri prevoženih višinskih metrih.

Po njihovih podatkih je število kolesarjev v krajih, ki so gostili začetek lanskega Toura, naraslo za skoraj 100-odstotkov, povečalo se je tudi število kolesarjev, ki so prevozili lokalne segmente -  ponekod tudi za 200-odstotkov.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ