Letos potrjena tudi ženska Vuelta

Letos potrjena tudi ženska Vuelta
13.02.2015 AVTOR: D. Z.
Novinarji španskega časopisa AS so razkrili, da so se organizatorji Vuelte vendarle odločili, da na zadnji dan dirke izpeljejo še enodnevno žensko preizkunjo.

Po pritisku številnih kolesark so lani organizatorji dirke po Franciji v Parizu izpeljali enodnevno dirko za ženske, ki so jo poimenovali La Course. Ženske se kroge čez Elizejske poljane opravljale nekaj ur preden so se tja pripeljali moški, ki so ravno zaključili dirko po Franciji.

Žensko preizkušnjo je dobila Marianne Vos. Zdaj prihajajo vzpodbudne novice tudi iz Španije. Organizatorji dirke po Španiji so dolgo oklevali, zdaj pa, tako piše AS, naj bi se dokončno odločili in zeleno luč dobili tudi pri Mednarodni kolesarski zvezi. Našli so prostor in finančna sredstva.

Tudi oni bodo v Madridu, 13. septembra organizirali enodnevno dirko za ženske. Ta bo na sporedu na dan, ko bodo v Madridu moški končali špansko Vuelto. Organizatorji so te načrte razkrili že decembra, vendar se je predlog ustavil na krovni zvezi. Razlog?

13. septembra bodo na sporedu že tri druge ženske dirke. Sledile pa so številne pritožbe in negodovanja tako s strani kolesark kot ekip. AS zdaj poroča, da so za en teden prestavili dirko po Belgiji, ki bo zdaj na sporedu prej. In tako so našli prostor tudi za dirko La Course by the Vuelta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ