Letošnje odkritje iz Bahraina v EF

Letošnje odkritje iz Bahraina v EF
16.12.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mark Padun. Letos je na nekaterih dirkah zares blestel in tako je opozoril nase. Že nekaj časa se je vedelo, da bo zapustil Bahrain Victorious … zdaj odhaja v EF.

Mark Padun je vedno veljal za nadarjenega kolesarja, vendar pa svojega pravega potenciala do letos ni zares pokazal. 25 letni Ukrajinec je bil vse od prestopa med elito član moštva iz Bahrajna. Leta 2017 je dobil dirko Fleche du Sud, leta 2019 pa dirko Adriatica Ionica Race.

Na tritedenskih dirkah je najbližje zmagi prišel leta 2020, ko je v eni izmed etap dirke po Italiji zasedel drugo mesto. Letos pa je po začetnih težavah zablestel na dirki po Dofineji. Dobil je dve gorski etapi. Zadnji dve. V sedmi je na poti do La Plagne ugnal vse favorite, ki so se borili za končno zmago. Naslednji dan je bil v pobegu dneva in čez Col de Joux Plane je brez težav ugnal preostale, tudi Jonasa Vingegaarda.

Prišel je do druge zmage zapored. Kasneje je dirko po Burgosu končal na tretjem mestu, na dirki po Španiji pa je veliko prispeval tudi k ekipnemu uspehu Bahrain Victoriousa. Bil je eden izmed ključnih mož v zadnji gorski etapi, ko je Bahrain poskrbel za izjemno dirkanje. In zdaj je očitno čas za menjavo ekipe. Mark Padun odhaja v EF Education Nippo.

Podpisal je triletno pogodbo. "Želim postati kolesar za tritedenske dirke. Mislim, da mi lahko uspe, saj so mi vsi, s katerimi sem do zdaj sodeloval dejali, da sem nadarjen. Vem, da se moram še izboljšati in že delam na tem. Vendar pa menim, da je to mogoče. Upam, da se mi bodo želje uresničile z novo ekipo," je med drugim dejal Padun.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ