Lexusovo "gorsko" razvajanje (foto)

Lexusovo "gorsko" razvajanje (foto)
28.11.2013 AVTOR: D. Z.
Lexus sicer slovi po udobnih, prestižnih avtomobilih, a zdaj so predstavili tudi njihovo gorsko kolo, ki so ga poimenovali NXB.

NXB
Kupcem je bilo pred časom že predstavljeno okrog deset tisoč ameriških dolarjev vredno cestno kolo F Sport.

Zdaj pa je Lexus na Motor šovu v Tokiju predstavil še gorsko kolo, ki je že na prvi pogled … nekoliko drugačno. Gorsko kolo so poimenovali NXB (Neo Extreme Bike), predstavljeno pa je bilo poleg avtomobila LF NX.

Triatlonski podaljški
Govorimo o kolesu s karbonskim okvirjem. Sicer že oblika okvirja izstopa, a najbolj opazne so posebne triatlonske ročice na balanci, ki jih pri gorskih kolesih nismo vajeni.

Morda tudi zato, ker na nepredvidljivih terenih taki podaljški niso ravno praktični, aerodinamika pri nižjih hitrostih na gozdnih poteh pa ponavadi ne pride tako do izraza kot na primer pri cestnem kolesarstvu.

Samo dva taka modela
Predstavljen model je zaenkrat zgolj eden izmed dveh takih na svetu. Obroči so XeNTiS Kappa2 CC, ki so jih izdelali posebno za Lexusovo kolo, ravno tako kot gume.

Pri kolesu lahko opazimo tudi Magurine hidravlične zavore, obrema pa je SRAM XX1. Teže kolesa niso izdali. Čebo kdaj na voljo tudi »navadnim smrtnikom « pa še ni znano.

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ