Lidl bo sponzoriral Etixx-QuickStep; prihaja Marcel Kittel?

Lidl bo sponzoriral Etixx-QuickStep; prihaja Marcel Kittel?
30.09.2015 AVTOR: Matej Zalar
Pri Lidlu so potrdili, da bodo v prihodnjih dveh sezonah sponzorirali belgijsko ekipo Etixx-QuickStep. Z njihovim denarjem naj bi bil omogočen tudi prihod Marcela Kittla.
Danes je dogajanje v taboru ekipe Etixx-QuickStep izjemno pestro. Zjutraj so na tiskovni konferenci objavili, da so sklenili dveletno pogodbo z nemško prehransko verigo Lidl, zvečer pa naj bi sledila še nova "bomba" - ekipi se bo po neuradnih informacijah pridružil Marcel Kittel. 

Nemec ima za seboj sezono za pozabo, saj je po odličnem začetku zbolel in ostal brez Toura in Vuelte. Ker je Mark Cavendish zapustil belgijsko ekipo, je na mestu prvega šprinterja moštva zazijala praznina.


Patrick Lefevre, generalni menedžer ekipe Etixx-QuickStep, naj bi s Kittlom že uskladil vse detajle v pogodbi. Nemški šprinter bo, če gre verjeti govoricam, odkupil svojo še veljavno pogodbo z Giant-Alpecinom in se preselil v Belgijo. Prestop naj bi omogočil prav Lidl, saj bodo njihov sponzorski denar porabili za plačo Kittla. 

Zaenkrat gre le za govorice, se pa v ozadju nedvomno nekaj kuha, saj so pri ekipi za danes zvečer napovedali še eno novinarsko konferenco. Nekoliko drugačen prestop pa poteka tudi v obratni smeri: belgijsko metalurško podjetje Renson, dozdajšnji sponzor Etixx-QuickStepa, bo v prihodnji sezoni sponzoriral ekipo Giant-Alpecin.

Več sledi.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ