Lidl vstopa v kolesarstvo kot glavni sponzor

Lidl vstopa v kolesarstvo kot glavni sponzor
31.05.2023 AVTOR: DZ, vir: Trek Segafredo

Lidl je že vrsto let prisoten v kolesarski karavani. Kot sponzor dirk, pa tudi ekip. Zdaj pa bo prvo ime do zdaj poznane ekipe Trek Segafredo. Na Touru bo to ekipa Lidl Trek.

Lidl Trek. Tako se bo že na dirki po Franciji imenovala ameriška ekipa, ki jo zdaj že vrsto let poznamo pod imenom Trek Segafredo. Ekipa bo ime spremenila s 30. junijem. To je tik pred začetkom ženske dirke Giro Donne in tik pred moško dirko po Franciji. Zaenkrat podrobnosti še niso znane, tudi ne, koliko bo v proračun ekipe prispeval Lidl, je pa dejstvo, da se bo iz imena ekipe umaknil itaijanski Segafredo.

Podjetju se pogodba konec te sezone tudi izteče. "Veselimo se sodelovanja z ekipo, ki ni pozorna samo na popolnost v kolesarstvu, ampak tudi na razvoj športnikom in na družinsko okolje," je dejal predstavnik Lidla Jeroen Bal: "Prepričani smo, da zdrava prehrana in aktivno življenja okrepita človekovo dobro počutje. Tako kot so naši proizvodi dostopni vse, tako je tudi kolesarstvo šport, ki je namenjen vsem, ki želijo živeti aktivno življenje. Skupaj želimo deliti to sporočilo čim večjemu številu ljudi."

Lidl je med leti 2016 in 2021 sponzoriral tudi ekipo QuickStep, podpira pa tudi dirke pod okriljem Flanders Classics. Med te spada dirka po Flandriji. Med izpostavljenimi imeni v moškem delu ekipe so vsekakor Mads Pedersen, Bauke Mollema, Giulio Ciccone, Mattias Skjelmose … Pri ženskah pa Lizzie Deignan, Elisa Balsamo, Ellen Van Dijk, Elisa Longo Borghini …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ