Liquigas z vsemi zvezdniki

Liquigas z vsemi zvezdniki
12.06.2012 AVTOR: D. Z.
Kristjan Koren je na novinarski konferenci pred začetkom dirke po Sloveniji razkril, kdo izmed njegovih sotekmovalcev naj bi nastopil na francoskem Touru.
Pri italijanskem moštvu Liquigas Cannondale z nastopom na dirki po Italiji niso ravno najbolj zadovoljni, saj je njihov kapetan Ivan Basso napovedoval, da se bo boril za končno zmago. Preostali klubski kolegi so tri tedne garali zanj, na koncu pa je Basso preizkušnjo končal na zanj skromnem petem mestu. Očitno pa Basso ne čuti večje utrujenosti.

Nastopil naj bi namreč tudi na dirki po Franciji, kjer naj bi, tako je Basso sam povedal že pred začetkom Gira, predvsem pomagal Vincenzu Nibaliju. Prav slednji se je povsem posvetil pripravi na dirko po Franciji, čeprav na dirki Criterium du Dauphine ni pokazal prave forme. A do Toura je še dovolj časa.

Tega se zaveda tudi Italijan, ki se je po poraznem nastopu na Dauphineju odpravil na višinske priprave na San Pellegrino. "Edina, ki sta pokazala, da sta zares precej boljša od ostalih, sta bila Evans in Wiggins. Vendar se Toura ne dobi na Dauphineju," se tolaži Nibali. Tudi Kristjan Koren je od športnih direktorjev dobil potrditev, da bo še tretjič zapored nastopil na slovitem Touru.

Prav zaradi nastopa dveh največjih zvezdnikov in tudi mladega, a izjemnega Petra Sagana, se Kristjan Koren zaveda, da na Touru prav veliko svobode ne bo imel. "Čaka me garanje za Sagana po ravnini, za Nibalija in Bassa pa do vznožja klancev, kjer se bom lahko umaknil," je dejal Koren. Tako so že znani štirje kolesarji Liquigasa na Touru.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ