Liquigas zapustili že štirje kolesarji

Liquigas zapustili že štirje kolesarji
07.08.2012 AVTOR: D. Z.
Kolesarska moštva že podpisujejo pogodbe s kolesarji za prihajajočo sezono, saj se je s 1. avgustom tudi uradno začel prestopni rok.
Pri Liquigasu za zdaj sploh še ni znano, kdo bo glavni sponzor ekipe, saj naj bi se Liquigas umaknil iz kolesarstva. Vendar iz moštva zaenkrat niso sporočili, kakšna bo njihova prihodnost. Dejstvo pa je, da se niso poslužili pravice, da avgusta v ekipo na preizkušnjo privabijo kakšnega izmed mladih kolesarjev, ki še niso izkusili dirkanja v profesionalni karavani.

Poleg tega je vse več kolesarjev, ki zapuščajo to moštvo. Vincenzo Nibali in Alessandro Vanotti sta že podpisala pogodbo s kazahstansko Astano, kjer vozita tudi dva Slovenca Borut Božič in Jani Brajkovič. Zdaj pa je na dan prišla še novica, da bosta italijansko moštvo ob koncu sezone zapustila še Nemec Dominik Nerz in domačin Daniel Oss. Prestopila bosta v BMC.

"Daniel je kolesar za klasike v prvem delu sezone. Nastopi lahko pa tudi na katerikoli izmed tritedenskih dirk. Dominic je boljši hribolazec in nam bo prišel prav tako na ardenskih klasikah kot na tritedenskih dirkah. Veseli smo, da se nam bosta pridružila," je dejal glavni menedžer moštva BMC Jim Ochowitz.

Iz Liquigasa naj bi odšel tudi Valerio Agnoli. Po prvih informacijah naj bi skupaj z Nibalijem in Vanottijem prestopil v Astano, vendar tega pri kazahstanski ekipi zaenkrat še niso potrdili. Poleg tega so pri Liquigasu izgubili tudi boj za mladega Kolumbijca Carlosa Betacurta.

Ta naj bi že pred letošnjo sezono prestopil v Liquigas, vendar je imel še veljavno pogodbo z moštvom Acqua&Sapone. Zato je moral ostati v tej ekipi. Pogodba mu letos poteče, vendar Betancurt ne bo prestopil v Liquigas. Odšel bo v Francijo, saj je že podpisal pogodbo z moštvom Ag2r La Mondiale.

Tudi pri Skyu se bodo na koncu sezone morali posloviti od Larsa Pettra Nordhauga. 28-letni kolesar je namreč podpisal pogodbo z nizozemskim Rabobankom. Obljubil jim je dveletno zvestobo, kar pomeni, da mu bo pogodba potekla konec leta 2014.

"V vsej moji karieri sem vseskozi občudoval Rabobank in zdaj sem lahko vesel, da bom vozil zanje. Zame se je zanimalo več ekip, vendar pa je Rabobank močna ekipa z dobrimi kolesarji. Zares si želim nastopati zanje. Sky je sicer izjemna ekipa in tukaj sem bil zadovoljen, vendar sem zdaj pripravljen stopiti korak naprej," je povedal Nordhaug. Obenem je poudaril, da si želi dobro dirkati predvsem na aprilskih ardenskih klasikah.

Tudi pri baskovskemu Euskaltelu se že pripravljajo na prihajajočo sezono 2013. Pogodbe s to ekipo so že podaljšali trije zelo pomembni kolesarji. Igor Anton, Mikel Landa in Ion Izagirre. Vsi naj bi podpisali dveletne pogodbe. Torej do konca sezone 2014.


foto: sirotti

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ