Livške Ravne: Klanec, ki je presenetil tudi profije! (foto)

Livške Ravne: Klanec, ki je presenetil tudi profije! (foto)
10.06.2013 AVTOR: D. Z.
Kot smo že pisali, so si kolesarji Adrie Mobila ogledali traso kraljevske etape in bili so presenečeni predvsem nad drugim vzponom. To je klanec na Livške Ravne.

Več v reviji Bicikel
Tu si lahko ogledate fotografije kolesarjev Adrie Mobila med vožnjo na Livške Ravne. Več o tem vzponu pa si boste lahko prebrali v naši naslednji številki revije Bicikel, saj smo se na ta vzpon zapeljali s Polono Batagelj.

Prvič v Baški grapi in prvič na Liške Ravne
Sobotna kraljevska etapa na dirki po Sloveniji se bo začela v Škofji Loki in končala na Vršiču. Kolesarji bodo morali premagati tri kategorizirane vzpone. Najprej tistega na Sorico, ki bo druge kategorije, potem pa dva prve kategorije. Vršič poznajo praktično vsi. A, tako kot bo dirka prvič obiskala Baško grapo, tako bo prvič zavila tudi na Livške Ravne.

Vzpon, ki ga marsikateri profesionalni kolesar ne pozna. Več o tem klancu bomo sicer govorili v naši naslednji številki revije Bicikel, saj smo ga prepeljali v družbi Polone Batagelj, sicer članice moštva E Leclerc Klub Polet. Tam vam bomo ponudili tudi vse podrobnosti in skrivnosti vzpona.

Nose: To je pravi klanec, skoraj tako težek kot Vršič
A nad zahtevnostjo vzpona so bili presenečeni tudi kolesarji Adrie Mobila, ki so si ogledali celotno traso kraljevske etape. »Klanec je res zahteven. Še posebej od začetka. Prvih pet kilometrih je strmih. Potem se sicer nekoliko poravna. Klanec je položnejši, vendar pa je slaba cesta, tako da je tudi zaradi tega težko. To je res pravi klanec in je skoraj tako težek kot Vršič, « je presenečen ugotovil Tomaž Nose.

»Vzpon je bolj zahteven, kot sem pričakoval. Je kar podoben Vršiču in slaba cesta ga naredi še težjega. Mislim, da bo sama etapa ekstremno težka, « pa je Nosetovim besedam dodatno težo dal še njegov klubski kolega Radoslav Rogina. Oba bosta velika aduta Adrie Mobila v boju za visoka mesta v skupnem seštevku. A spust s klanca na srečo poteka po novi, zares lepi cesti.

Klanec, ki lahko izloči pomočnike
Kljub zahtevnosti, pa bo ta vzpon težko že odločilen, saj se konča po 90 prevoženih kilometrih, do vznožja Vršiča pa morajo kolesarji prepeljati še skoraj 70 kilometrov. »Mislim, da bodo tudi na Livške Ravne nekateri poskušali z napadi, vendar je do začetka Vršiča še daleč. Upam, da se bo dirka odločala na Vršič, « je še dodal Nose.

A predvidevati, kako se bo etapa razpletala, je praktično nemogoče. Možnosti je ogromno, vsekakor je različic, zaradi tako zahtevnih Livških Raven še več. »Fantje so rekli, da lahko ta klanec primerjajo z Vršičem. Bo kar pomemben. Najbolj pomembno bo, koliko pomočnikov bodo po vzponu na Livške Ravne še imeli kapetani v ospredju, « je dejal športni direktor Adrie Mobila Boštjan Mervar, ki je še pojasnil:

Do Vršiča še zelo daleč
»Od Tolmina do Vršiča je še kar nekaj kilometrov in lahko se zgodi, da bo kdo izmed kapetanov ostal sam. Takrat bi ga lahko kakšna ekipa, ki bi imela po Livških Ravnah v igri več kolesarjev, presenetila. « In Mervar ni skrival, da imajo tudi pri Adriji Mobilu kar lepo število kolesarjev, ki bi lahko Livške Ravne « preživeli v skupini z najboljšimi …

Vsekakor sta to Tomaž Nose in Radoslav Rogina. Ne smemo pa pozabiti niti na Kristjana Fajta, Primoža Rogliča, Klemna Štimulaka in vsekakor ne na letos odličnega Mateja Mugerlija.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ