Livške Ravne: Klanec, ki je presenetil tudi profije! (foto)

Livške Ravne: Klanec, ki je presenetil tudi profije! (foto)
10.06.2013 AVTOR: D. Z.
Kot smo že pisali, so si kolesarji Adrie Mobila ogledali traso kraljevske etape in bili so presenečeni predvsem nad drugim vzponom. To je klanec na Livške Ravne.

Več v reviji Bicikel
Tu si lahko ogledate fotografije kolesarjev Adrie Mobila med vožnjo na Livške Ravne. Več o tem vzponu pa si boste lahko prebrali v naši naslednji številki revije Bicikel, saj smo se na ta vzpon zapeljali s Polono Batagelj.

Prvič v Baški grapi in prvič na Liške Ravne
Sobotna kraljevska etapa na dirki po Sloveniji se bo začela v Škofji Loki in končala na Vršiču. Kolesarji bodo morali premagati tri kategorizirane vzpone. Najprej tistega na Sorico, ki bo druge kategorije, potem pa dva prve kategorije. Vršič poznajo praktično vsi. A, tako kot bo dirka prvič obiskala Baško grapo, tako bo prvič zavila tudi na Livške Ravne.

Vzpon, ki ga marsikateri profesionalni kolesar ne pozna. Več o tem klancu bomo sicer govorili v naši naslednji številki revije Bicikel, saj smo ga prepeljali v družbi Polone Batagelj, sicer članice moštva E Leclerc Klub Polet. Tam vam bomo ponudili tudi vse podrobnosti in skrivnosti vzpona.

Nose: To je pravi klanec, skoraj tako težek kot Vršič
A nad zahtevnostjo vzpona so bili presenečeni tudi kolesarji Adrie Mobila, ki so si ogledali celotno traso kraljevske etape. »Klanec je res zahteven. Še posebej od začetka. Prvih pet kilometrih je strmih. Potem se sicer nekoliko poravna. Klanec je položnejši, vendar pa je slaba cesta, tako da je tudi zaradi tega težko. To je res pravi klanec in je skoraj tako težek kot Vršič, « je presenečen ugotovil Tomaž Nose.

»Vzpon je bolj zahteven, kot sem pričakoval. Je kar podoben Vršiču in slaba cesta ga naredi še težjega. Mislim, da bo sama etapa ekstremno težka, « pa je Nosetovim besedam dodatno težo dal še njegov klubski kolega Radoslav Rogina. Oba bosta velika aduta Adrie Mobila v boju za visoka mesta v skupnem seštevku. A spust s klanca na srečo poteka po novi, zares lepi cesti.

Klanec, ki lahko izloči pomočnike
Kljub zahtevnosti, pa bo ta vzpon težko že odločilen, saj se konča po 90 prevoženih kilometrih, do vznožja Vršiča pa morajo kolesarji prepeljati še skoraj 70 kilometrov. »Mislim, da bodo tudi na Livške Ravne nekateri poskušali z napadi, vendar je do začetka Vršiča še daleč. Upam, da se bo dirka odločala na Vršič, « je še dodal Nose.

A predvidevati, kako se bo etapa razpletala, je praktično nemogoče. Možnosti je ogromno, vsekakor je različic, zaradi tako zahtevnih Livških Raven še več. »Fantje so rekli, da lahko ta klanec primerjajo z Vršičem. Bo kar pomemben. Najbolj pomembno bo, koliko pomočnikov bodo po vzponu na Livške Ravne še imeli kapetani v ospredju, « je dejal športni direktor Adrie Mobila Boštjan Mervar, ki je še pojasnil:

Do Vršiča še zelo daleč
»Od Tolmina do Vršiča je še kar nekaj kilometrov in lahko se zgodi, da bo kdo izmed kapetanov ostal sam. Takrat bi ga lahko kakšna ekipa, ki bi imela po Livških Ravnah v igri več kolesarjev, presenetila. « In Mervar ni skrival, da imajo tudi pri Adriji Mobilu kar lepo število kolesarjev, ki bi lahko Livške Ravne « preživeli v skupini z najboljšimi …

Vsekakor sta to Tomaž Nose in Radoslav Rogina. Ne smemo pa pozabiti niti na Kristjana Fajta, Primoža Rogliča, Klemna Štimulaka in vsekakor ne na letos odličnega Mateja Mugerlija.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
ales-logatec 10.06.2013 21:06
Scenarij kraljevske: start kje okoli brežic, par ultra hupserjev okoli laškega, smer celje, prebold,čez predmejo, potem pa na koncuv vzpon na kum...poslastica... kuma pomoje tud veliko ne pozna...skoraj slovenski zoncolan....manjka 1km in 150 višincev, le da nima hupserja 25 procentov...te bi že v laškem naredil :-)
Tux 10.06.2013 21:13

Še boljša kraljevska etapa pa bi bila: Bovec - Vršič - Kr. Gora - Jesenice - Bled - Bohinj - Soriška planina - Podbrdo - Most na Soči - Bovec - Mangrt. Cca 230 km in po moje tja v 5 jurjev višincev s tremi hudimi vzponi.

 

StaraKost 10.06.2013 21:22

...imate preveč domišljije. Takoj naslednji dan pa se bodo postavljala vprašanja, če gre to zvozit na "špagete" neodločen.

Tux 10.06.2013 21:34
@StaraKost:

...imate preveč domišljije. Takoj naslednji dan pa se bodo postavljala vprašanja, če gre to zvozit na "špagete" neodločen.

Seveda gre, sam bolj počasi. mežik

ales-logatec 10.06.2013 23:03
Joj, res smo nepopravljivi a ? Mal smeha mora bit.... pa "omakca" za špagete tud, kdo bi pa suhe jedu...ampak res bi rad enkrat doživel kako quintana ali jani ali conti ali froomy leti v mangart ali kum. Mangart. 53min? Kum 30 min? To je verjetno 17kmh pri15% nnaklonini do dobovca od tam pa preko 20 kmh dalje... Milky - a se da kum na velki sajbi?
Špageti imajo visok glikemični indeks. Zdej je bolj v modi čokoladno mleko...
ZigaK 11.06.2013 00:08

Mangart se ne da zaradi logistike.

AndrejZ 11.06.2013 00:33
@ales-logatec: Joj, res smo nepopravljivi a ? Mal smeha mora bit.... pa "omakca" za špagete tud, kdo bi pa suhe jedu...ampak res bi rad enkrat doživel kako quintana ali jani ali conti ali froomy leti v mangart ali kum. Mangart. 53min? Kum 30 min? To je verjetno 17kmh pri15% nnaklonini do dobovca od tam pa preko 20 kmh dalje... Milky - a se da kum na velki sajbi?
Špageti imajo visok glikemični indeks. Zdej je bolj v modi čokoladno mleko...

Če bi bil zaključek etape na Kumu, bi šli nekako tako hitro kot Cvet v najboljših časih. Mogoče nekje do minuto hitreje, več dvomim.

Tux 11.06.2013 00:35
@ZigaK:

Mangart se ne da zaradi logistike.

Mangart mogoče res ne, Mangrt pa prav gotovo. Vse se da, če se hoče. Samo cilj bi bilo treba naredit malo pod vrhom, tam kjer se začne krožna cesta in potem vso logistiko razporedit vzdolž te krožne ceste.

Tux 11.06.2013 00:36
@ales-logatec: Milky - a se da kum na velki sajbi?

Kaj je s tabo, kaj sprašuješ neumnosti? Milky bi šel na veliki šajbi gor po doskočišču planiške velikanke, če bi ga asfaltirali... mežik

ales-logatec 11.06.2013 09:14

Torej Kum okoli 34 min, čerpav milsim da bi Froomy/Conti Cveta kar še za kako minuto...

 

Sej tudi na vrhu Kuma ni prostora. Zanimiv bi bil individualen gorski kronometer 5km do Dobovca? To pa bi bil suffer in užitek za gledat !

 

Za Mangrt sem bral pred lati, da na vrhu ni za support dovolj prostora za Giro.

 

Za Milkya ne dvomim....

areh 11.06.2013 09:21
@ZigaK:

Mangart se ne da zaradi logistike.


Seveda se da . Lani na primer je bil Baby Giro na Gavio s Ponte Legena gor, pa so se na koncu po isti strani dol spuščali(vsi-tekmovalci, spremljevalci,...-cesta pa je podobno ozka. Res pa da imajo najbrž Ialijani malo več izkušenj s tem..
lpA

ZigaK 14.06.2013 06:04
@Tux:
@ZigaK:

Mangart se ne da zaradi logistike.

Mangart mogoče res ne, Mangrt pa prav gotovo. Vse se da, če se hoče. Samo cilj bi bilo treba naredit malo pod vrhom, tam kjer se začne krožna cesta in potem vso logistiko razporedit vzdolž te krožne ceste.

Ok to se strinjam da se vse da če se hoče :)

Ima pa Mangart kot cilj par problemov: ozka cesta, predori in premalo prostora na vrhu. Vsekakor se da, saj je vsako leto organiziran vzpon na Mangart za rekreativce, ampak očitno je tako asketska izvedba preveč asketska za dirko po Sloveniji.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano