Lizzie Armitstead se pridružuje ekipi ambasadorjev Wattbikea

Lizzie Armitstead se pridružuje ekipi ambasadorjev Wattbikea
10.02.2016 AVTOR: Matej Zalar
Aktualna britanska državna prvakinja in nosilka mavrične majice se je pridružila ekipi kolesark in kolesarjev, ki trenirajo z Wattbikeom.
Wattbike se ponaša z najbolj sofisticiranim sobnim kolesom, ki je hkrati tudi najboljši približek in simulator vožnje na cesti. Pozitivne vplive Wattbikea na zimski del treninga je v letošnjem letu izkusila tudi Lizzie Armitstead, najbolj uspešna kolesarka zadnjih dveh sezon.

Armitsteadova je že v prejšnjih letih uporabljala Wattbike za razna testiranja pripravljenosti, šele letos pa je dobila priložnost, da se pridruži uradni ekipi njihovih ambasadorjev. Le kdo si ne bi želel v svoji sredini kolesarke, ki je trenutno nosilka srebrne medalje z olimpijskih iger v Londonu, aktualna svetovna prvakinja, aktualna državna prvakinja, aktualna zmagovalka iger Commonwealtha in zmagovalka zadnjih dveh skupnih seštevkov svetovnega pokala pri dekletih.

Zares impresivna zbirka dosežkov, v letošnji sezoni pa ima finalistka izbora za britansko športno osebnost leta le en cilj: zlato medaljo na olimpijski progi v Riu, ki pa ji ni najbolj pisana na kožo. Gre za kolesarko, ki ima raje razgibane terene s hitrim zaključkom, in ne terenov, ki so pisani na kožo najboljšim hribolazkam. A Armitsteadova se ne predaja.

uploaded


"V kolesarstvo lahko odločajo tudi sekunde, Wattbike pa mi ponuja najbolj natančno orodje za nadzorovanje in analiziranje treninga, s katerim bom lahko v popolnosti unovčila svoj potencial. Gre za izvrsten približek vožnje na cesti, hkrati pa vem, da bo kolo ne glede na zahtevnost treninga delovalo brezhibno. Zato sem izbrala Wattbike," je na predstavitvi povedala popularna "Lizzie".

Wattbikea pa ne bo uporabljala le v zimskem obdobju, na njem bo vse do Ria opravljala specifične treninge, ki so razdelani do zadnjega vata. Pri takšnem treningu je kontrolirano okolje velik plus, zato bo do 7. avgusta, ko je na sporedu ženska cestna dirka v Riu, Wattbike ostal zvesti spremljevalec Armitsteadove pri pripravah na naskok na zlato medaljo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ