Ljubljana MTB Vikend

Ljubljana MTB Vikend
09.09.2021 AVTOR: Uredništvo, Foto: Grega Stopar

Prvi vikend gorskokolesarskega festivala v Ljubljani bo tudi dirkaško obarvan, sploh sobotno tekmovanje v Bike Parku Ljubljana je zelo zabavno in namenjeno praktično vsem.

Nedeljski enduro na Golovcu pa je že znana postaja serije SloEnduro, tista, ki običajno navduši z res množično mednarodno udeležbo.


KRALJ IN KRALJICA BIKE PARKA LJUBLJANA (SOBOTA, 11. 9.)

Preizkušnja, ki zajame različne poti v Bike Parku Ljubljana in je namenjena vsem, ki ste gorski kolesarji. Enostavno, ne rabite nobene specialnosti, samo uživati morate v furanju. Izziv je sestavljen iz štirih preizkušenj, ki jih lahko ponovite kolikokrat želite v času tekmovanja od 12ih do 16ih. Preizkušnje so vožnja po pumptracku, vožnja po progi za paralelni dvoboj, vožnja po progi za olimpijski kros ter enduro etapa (enaka trasa kot prolog endura 4Fun Golovec Trails, ki se začne ob 16.30).

Dobrodošli ste kolesarji vseh starostnih skupin, posebna kategorija je namenjena tudi lastnikom električnih koles. Kolesar in kolesarska z najboljšim skupnim časom bosta kronana za kralja in kraljico Bike Parka Ljubljana (v skupnem seštevku se ne upošteva skupine e-kolesarjev).

Kot pove že ime samo bo tekmovanje potekalo v Bike Parku Ljubljana v Podutiku. Park ne bo zaprt, zaprte bodo le proge, ki so del tekmovanja. V času tekmovanja bo potekala tudi animacija za otroke, zato da boste lahko starši v miru vozili. Poskrbljeno bo tudi za hrano (Hodoki!) in pijačo, po končanem furanju pa ste vabljeni, da si ogledate še tekmovanje Bikehanic Big Line Session ter uživate v koncertu skupine Odprava zelenega zmaja.

Prijave: https://prijavim.se/calendar/checkings/4255/kralj_in_kraljica_bike_parka_ljubljana_2021


Za udeležbo na prireditvah v sklopu festivala Ljubljana MTB Vikend je treba izpolnjevati enega izmed pogojev PCT.
SLOENDURO 4FUN GOLOVEC TRAILS (NEDELJA, 12. 9.)

Letošnji koledar dirk pod streho SloEndura šteje sedem dirk, a le dve sta manj zahtevni iz serije SloEnduro 4Fun, ki ne prinašata točk za skupno razvrstitev. Druga bo to nedeljo potekala na progah Golovec trails nedaleč od središča Ljubljane. To je priljubljena dirka, ki jo prirejajo četrto leto. Vsako leto je bil po udeležbi na vrhu vseh dirk SloEndura v sezoni. Tudi sicer v marsičem dosega in presega povprečje SloEndura - le v zahtevnosti ne. Hitrostne preizkušnje bodo štiri (za mlajše od 15 let bo trasa krajša), v vsem dnevu pa udeležencem do vseh startov hitrostnih preizkušenj skupaj ne bo treba zlesti niti 500 višinskih metrov. Časa za transferje pa bo več kot dovolj. Natančna trasa bo objavljena v petek.

Posebnost enduro dirke Golovec trails je sobotni prolog na drugi strani mesta v Bike parku Ljubljana v Podutiku, ki pa ni obvezen. Dejanski čas, ki bo upoštevan v skupno razvrstitev dirke, dobijo le tisti, ki bodo hitrejši od povprečnega časa. Vsi počasnejši in tisti, ki ne pridejo na start, pa dobijo povprečni čas.

Posebnost endura Golovec trails je, da poteka po verjetno najbolj obremenjenih namenskih gorskokolesarskih poteh v Ljubljani, po katerih se mesečno zapelje na tisoče kolesarjev. Zato pa bodo proge za dirko speljane drugače in bodo presenetile tudi najbolj redne uporabnike. "Bomo videli, kaj s Strave je res," se muzajo prireditelji. V primerjavi z lansko dirko bosta vključena tudi dela novih prog Nebeška in Rifter. Več pa kot rečeno v petek.

V vsakem primeru se pripravite na prašne razmere. Najhitrejši pa naj se pripravijo tudi na bogate nagrade, celo denarne, ki v seriji 4Fun niso v običaju.

Prizorišče endura Golovec trails je pri restavraciji Cmokač, ki je del hotela Urban ring ob dolenjski železnici, torej na drugi strani Dolenjske ceste. Tam je pisarna dirke, start, cilj in tudi parkirišče za udeležence. Dirka se začne ob 11.00

Prijave: https://prijavim.se/calendar/checkings/4120/golovec_trails_2021___sloenduro_4fun


Festival Ljubljana MTB Vikend poteka pod okriljem Mestne občine Ljubljana, organizatorji so KD Rajd, Golovec Trails in mtb.si.

Večji partnerji so še Zavarovalnica Triglav, Orodje Žabjek, Sinter, Bikehanic, Extreme Vital, Factory Store, Bičikleto, Wheelbase, Slovenski kolesarski mojster in Peugeot.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ