Ljubljana: V ponedeljek sprejem za slovenska junaka

Ljubljana: V ponedeljek sprejem za slovenska junaka
27.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta zaznamovala dirko po Španiji in v ponedeljek ju v Ljubljani - v družbi odbojkarjev - čaka veličasten sprejem. 1. oktober kot državni praznik?

Primož Roglič je na izjemen način dobil letošnjo dirko po Španiji. Poleg rdeče majice je osvojil še zeleno za najboljšega po točkah. Obenem je dobil kronometer. Tadej Pogačar je dobil kar tri gorske etape. Po izjemnem podvigu v zadnji gorski preizkušnji pa je dirko končal na tretjem mestu. Osvojil je tudi belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Izjemni rezultati obeh kolesarjev, ki se v teh dneh mudita na svetovnem prvenstvu. Po vrnitvi iz Velike Britanije pa ju čaka še sprejem v Ljubljani. Iz Kolesarske zveze Slovenije so sporočili, da bo sprejem na Kongresnem trgu v Ljubljani v ponedeljek, 30. septembra ob 17. uri.

To pomeni, da bosta slovenska junaka na odru skupaj z odbojkarji, ki se bodo vrnili iz Pariza. "Na večer pred dnevom, ko bo predsednik države predstavil pobudo, da 1.oktober postane državni praznik kot Dan slovenskega športa, bomo pozdravili slovenska junaka skupaj z odbojkarji," so pri Kolesarski zvezi Slovenije še sporočili v izjavi za javnost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ