Ljubljančani najbolje izmed Slovencev začeli dirko

Ljubljančani najbolje izmed Slovencev začeli dirko
09.10.2020 AVTOR: DZ

Dirka po Furlaniji. Etapna dirka 2. kategorije pri naših zahodnih sosedih se je začela z ekipno vožnjo na čas. Na dirki nastopajo tudi Ljubljana Gusto Santic, Adria Mobil in KK Kranj.

Dirka po Furlaniji je že tradicionalna preizkušnja etapna preizkušnja druge kategorije, na kateri redno nastopajo slovenska moštva. Letos je sploh opazno pomanjkanje dirk, tako da so na startu praktično vsa najboljša moštva v tem rangu tekmovanja.

Na dirki so kolesarji iz kar 31 ekip. Štiridnevna dirka, ki so jo v preteklosti že dobili tudi Slovenci, kot so Tadej Pogačar, Jan Polanc in Matej Mugerli se je začela z ekipno vožnjo na čas. Ta je potekala od Ogleja do Gradeža. Dolga je bila 23,7 km.

Prepričljivo in z naskokom najhitrejši so bili člani moštva Uno-X v postavi Morten Hulgaard, Niklas Larsen, Andreas Leknessund, Idar Andersen in Jacob Hindsgaul Madsen. Ravnino in v zaključku tehnično zahtevno progo so premagali v 26 minutah in 33 sekundah. Povprečna hitrost pa kar 53,559 km/h.

Za kar 31 sekund so ugnal razvojno ekipo CCC, še za dodatne tri pa še eno poljsko ekipo Mazowsze Serce. Najboljša izmed treh slovenskih ekip je bila Ljubljana Gusto Santic. Matic Grošelj, Aljaž Prah, Rok Korošec, Tilen Finkšt in Viktor Potočki so progo premagali v 27 minutah in 38 sekundah, kar je bilo dovolj za deveto mesto.

Povprečna hitrost pa 51,398 km/h. Adria Mobil (David Per, Kristjan Hočevar, Jani Brajkovič, Žiga Horvat in Boštjan Murn) je zasedla 11. mesto. Zaostanek za zmagovalcem pa 1:09. Na dirki je tudi KK Kranj. Uvodno preizkušnjo so premagali z 22. časom. Do cilja dirke so še tri etape.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ