Ljubljančani z Avstralcem vodijo na Japonskem

Ljubljančani z Avstralcem vodijo na Japonskem
22.05.2019 AVTOR: DZ, vir: Ljubljana Gusto Santic

Kolesarji moštva Ljubljana Gusto Santic uspešno nastopajo na dirki po Japonski. Ben Hill je dobil etapo in vodi v skupnem seštevku.

Na etapni dirki prve kategorije po Japonski uspešno nastopajo tudi kolesarji moštva Ljubljana Gusto Santic. Po odpeljanih štirih razgibanih etapah je Ben Hill vodilni v skupnem seštevku in zato tudi nosi zeleno majico. Sicer pa se je osemdnevna preizkušnja začela s prologom v mestu Sakai. Dobil ga je Arsushi Oka. Sledila je krožna etapa s startom in ciljem v mestu Kyoto. Tu je slavil Ayden Toovey, ki je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Potem pa tretja etapa. Inabe je gostil start in cilj. Na sporedu je bilo osem krogov v skupni dolžini 127 kilometrov. Kolesarji so v vsakem krogu prevozili devetsto metrov dolg klanec devetodstotnim povprečnim naklonom. Prav v zaključku sta napadla Benjamin Hill in Adam Toupalik. Skupaj sta prišla v sam zaključek in v sprintu obračunala za zmago. Hill, ki letos vozi za moštvo Ljubljana Gusto Santic je sprint prepričljivo dobil.

Prva zasledovalna skupina je za njim zaostala za 13 sekund, glavnina pa še za dodatne tri sekunde. Hill je oblekel tudi zeleno majico najboljšega v skupnem seštevku. Eno sekundo prednosti pred Tooveyjem je z ekipo uspešno branil v četrti etapi s startom in ciljem v Minu. Dobil jo je Raymond Kreder. Najboljši Slovenec je bil Rok Korošec na 15. mestu. V skupnem seštevku vodi Hill, Tilen Finkšt je 16., Žiga Ručigaj 17.

Sledi krožna dirka v mestu Minamishinshu. Kolesarji bodo morali premagati devet krogov, v vsakem pa še 1,9 km dolg klanec s 7,1-odstotnim povprečnim naklonom. Kolesarje ljubljanske ekipe čaka zahtevno delo. Odločilna pa bo šesta etapa. Dolga bo vsega 36 kilometrov, a kolesarji se bodo na koncu podali na goro Fuji. Klanec je dolg 11,6 km, povprečni naklon pa je desetodstoten.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ