Loka MTB maraton bo tudi državno prvenstvo, ogled trase 20. avgusta

Loka MTB maraton bo tudi državno prvenstvo, ogled trase 20. avgusta
19.08.2013 AVTOR: Švigelj Uroš
Domači gorsko kolesarski maratoni v letošnji sezoni doživljajo manjši preporod in septembra se obetajo kar trije. Na zadnjem v Škofji Loki bo potekalo tudi državno prvenstvo.

Pravzaprav gre za dvodnevni festival, ki se bo začel v petek zvečer z Eliminatorjem, ki je del slovenskega pokala v krosu na izpadanje. 500 metrov dolga proga polna ovir on skakalnic bo potekala po središču Škofje Loke, kar bo pritegnilo marsikatero radovedno oko.

V soboto 21. septembra se bodo tekmovalci in tekmovalke podali iz Škofje Loke proti Bodovljam, na Sv. Peter, Stanjše, Valterski vrh, proti Črnemu Vrhu, nazaj proti Ožboltu in spust čez Andreja v Bodovlje. Povratek proti Škofji loki bo potekal čez Kobilo in Vincarje.

Znotraj te proge je sklenjen krog z izhodiščem in ciljem v Bodovljah. Tega bodo morali udeleženci državnega prvenstva prevoziti trikrat, rekreativni udeleženci ga bodo prevozili enkrat, če bodo noge močne in volja velika, po želji tudi dvakrat ali trikrat.

Dolžina celotnega maratona znaša 82,4 kilometrov v katerih se bo potrebno skupaj povzpeti in spustiti za 2.644 metrov.


En krog iz Škofje Loke in nazaj bo dolg 33,2 kilometra z višinsko razliko 1.101 metrov.

Več informacij o maratonu in trasi lahko najdete na: www.mtbmaraton.si


V torek, 20. avgusta 2013, bo organiziran ogled trase MTB maratona za DP 2013. Da nas ne bo lovila tema, se tokrat dobimo ob 16.30 (lahko počakamo tudi na zamudnike) ob okrepčevalnici Mah za športno dvorano Poden v Škofji Loki (500 m od glavne avtobusne postaje v smeri Železnikov). Kot prvič tudi tokrat to ne bo ‘pregledna tekma ’ ali hud trening. Počakali bomo počasnejše in tako 33 km in dobrih 1000 višincev prevozili v dobrih dveh urah.
Za dodatne informacije se lahko obrnete na Mateja Hartmana: (041 413 323, matejmah[afna]gmail[pika]com) .

Uredništvo bicikel.com-a si je progo že ogledalo. Ta je hitra s širokimi potmi, na katerih ne bo težav s prehitevanjem. Tehnično zahtevnega spusta je manj kot 300 metrov, zato je proga primerna tudi za tiste, ki so se naveličali cestnih koles. Za zmagovalna mesta se bodo vsekakor potegovali kolesarji, ki jim ležijo vzponi.

Posodobitev: Dodan krajši  promo video Jake Hartmana:

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ