Lombardija: V zadnjih 115 km kar 48 km vzponov

Lombardija: V zadnjih 115 km kar 48 km vzponov
08.09.2016 AVTOR: D. Z.
Čast zadnje enodnevne klasike pripada dirki po Lombardiji. In ta bo letos, izpeljali jo bodo že 110., še posebej zahtevna.

110. izvedba
Dirka po Lombardiji velja za eno izmed težjih enodnevnih klasik. Ne samo zato, ker je na koncu sezone in je večina kolesarjev že pošteno utrujena, ampak predvsem zaradi trase same. Ogromno vzponov, velikorat tudi slabo vreme … Letos se obeta že 110. izvedba te klasike.

Na sporedu bo 1. oktobra, kar pomeni, da bo tokrat po daljšem času spet pred svetovnim prvenstvom. A tokrat bodo med favoriti za zmago povsem drugačni tipi kolesarjev, kot bodo kolesarji, ki bodo upali na visoka mesta na svetovnem prvenstvu. Trasa dirke, ki poteka med Comom in Bergamom bo letos še zahtevnejša od preteklih izvedb. Kolesarji bodo morali v 240 kilometrih premagati kar 4.400 metrov nadmorske višine.

2 vzpona več in 900 nadmorskih metrov več
Prevozili bodo kar osem zahtevnih vzponov. “Letos proslavljamo 110. Izvedbo dirke. To je mejnik, ki so ga dosegle le redke dirke po svetu. Gre za zadnjo klasiko, ki nekako označuje konec sezone, ” je med drugim dejal direktor agencije RCS Sport, ki je zadolžena za organizacijo dirke Mauro Vegni. In, kakšne bodo spremembe? Organizatorji bodo dodali dva vzpona.

Najprej Sant ’ Antonio Abbandonato in potem še Miragolo San Salvatore. Teh dveh vzponov kolesarji na dirki po Lombardiji v preteklosti še niso premagovali. Kolesarji bodo morali premagati 900 metrov nadmorske višine več kot lani. Skupno 4.400. Od tega več kot tri tisoč v zadnjih 115 kilometrih dirke. Od the 115 kilometrov je kar 48 kilometrov vzponov in vseg deset kilometrov prave ravnine. Pred kolesarji je tako zagotovo še kako zahtevna preizkušnja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ