Londončani zavrnili organizatorje Toura

Londončani zavrnili organizatorje Toura
28.09.2015 AVTOR: D. Z.
London je zavrnil možnost, da bi gostil start dirke po Franciji 2017. Novica je prišla potem, ko so iz Yorkshira razkrili, da so lani naredili velik minus.

Yorkshire je lani gostil začetek dirke po Franciji, kot smo že pisali pa so pridelali velik minus. Veliko pa se je govorilo tudi o tem, da si začetek dirke po Franciji želijo gostiti tudi Londončani. Kandidirali naj bi za leto 2017. Ta je dirko gostil že leta 2007 in tudi lani, ko se je v Londonu končala tretja etapa.

»Obakrat smo dirko radi organizirali. To je bil velik dogodek, ki je za kolesarstvo navdušil mnogo ljudi in je London predstavil kot kolesarsko mesto. Vedno pa smo trdili, da je vrnitev Toura odvisna od finančnih sredstev. Če hočemo zagotoviti, da bo vreden vložka, potem moramo sprejeti težke odločitve. Ob tej priložnosti smo se odločili, da leta 2017 Toura ne bomo gostili, « je dejal Leon Daniels, direktor v organizaciji, ki je zadolžena za transport v Londonu. Sicer se bo naslednje leto Tour začel v Franciji, v bližini Mont St. Michela.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ