Lopez razkriva, zakaj je zapustil Movistar

Lopez razkriva, zakaj je zapustil Movistar
22.10.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Miguel Angel Lopez. Velika okrepitev Movistarja se vrača v Astano. Razočaran je nad potekom dogodkov v Movistarju in razkril je nekaj podrobnosti.

"Bil sem dober, a pri Movistarju so imeli drugačne načrte in mi niso dovolili oditi, saj sem moral razmišljati o Vuelti. Odločitev ekipe, ki me je bolela in zmotila."

Miguel Angel Lopez je letos največ pozornosti požel, ko je nepričakovano odstopil v predzadnji etapi dirke po Španiji. Bil je na tretjem mestu v skupnem seštevku, a je ob napadu Ineosa in Bahraina ostal v ozadju. Namesto, da bi se še naprej boril, je popustil. Odstopil.

Pri Movistarju niso razkrili, kaj vse se je dogajalo. Lopez se je v izjavi za javnost zgolj opravičil. O tem še danes ne govori. Niti ne sme. Predčasno je namreč prekinil pogodbo z Movistarjem in se tako vrača v Astano. Pri prekinitvi pogodbe se je moral namreč strinjati, da podrobnosti o tem ne bo razkril. Je pa zdaj spregovoril o težavah že pred samo Vuelto, ki so morda privedli do vsega skupaj.

Prvi del sezone je moral Kolumbijec izpustiti zaradi koronavirusa, potem pa je blestel in pred Tourom je z Movistarjem podaljšal pogodbo še za leto 2022. Na Touru pa je padel in po le tri etape pred ciljem odstopil. Potem pa se je moral odpovedati še nastopu na olimpijskih igrah. Na Vuelti pa si je delil vlogo kapetana še z Enricom Masom in Alejandrom Valverdejem.

"Pred Tourom smo sicer podaljšali pogodbo, vendar pa so se pred Vuelto pričele dogajati določene zadeve. Malenkosti, ki sem jih postopoma spoznaval. Tour sem zapustil proti svoji volji. Prav tako sem moral izpustiti olimpijske igre. Na Vuelti je prišlo do številnih napetosti zaradi treh kapetanov. Pri Movistarju je bilo vedno tako. Nairo in Landa sta to v prejšnjih letih ravno tako to izkusila. Tudi sam sem občutil to napetost." je Lopez dejal v intervjuju.

Lopez bi lahko odpotoval tudi v Tokio na olimpijske igre. V kolumbijski reprezentanci je bil rezerva, a se je moral Daniel Martinez nastopu odpovedati, tako da bi lahko potoval Lopez: "Bil sem dober, a pri Movistarju so imeli drugačne načrte in mi niso dovolili oditi, saj sem moral razmišljati o Vuelti. Odločitev ekipe, ki me je bolela in zmotila."

Na Vuelti je bil Lopez pred odstopom v dobrem položaju. Dobil je kraljevsko etapo s ciljem na vrhu izjemno strmega vzpona El Gamoniteiru. Kasneje je odstopil in očitno še dolgo ne bomo izvedeli pravega razloga za odstop, čeprav je njegov oče kmalu po dogodku razkril, da naj bi Lopeza ekipa - potem ko je ta zaostal - ustavila in mu dala navodilo, naj ne pomaga pri lovu, saj je v ospredju bil tudi Enric Mas, ki je branil drugo mesto v skupnem seštevku. Lopez se zdaj vrača v Astano.

"Tour sem zapustil proti svoji volji. Prav tako sem moral izpustiti olimpijske igre. Na Vuelti je prišlo do številnih napetosti."

Tam je doživel najlepše trenutke. "Zdaj odhajam tja, kjer me cenijo in tja, kjer stvari počnejo drugače. Biti moraš tam, kjer se dobro počutiš, kjer lahko pustiš vtis in te ljudje podpirajo. Tam, kjer je dobro vzdušje, brez pritiska in egoizma. Včasih sprejmeš odločitev in potem spoznaš, da je bila napačna. Časa ne moreš zavrteti nazaj, lahko pa ti to služi kot pomembna življenjska izkušnja."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ