Lopez rešilno bilko našel v Medellinu, mu bo sledil tudi Quintana?

Lopez rešilno bilko našel v Medellinu, mu bo sledil tudi Quintana?
10.01.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Kolumbijska kolesarska zvezdnika sta brez ekip ostala zaradi (domnevnih) dopinških prekrškov. Miguel Angel Lopez je podpisal z ekipo Medellin, ki se dogovarja tudi z Nairom Quintano.

Miguel Angel Lopez se je lani znašel pod drobnogledom protidopinških oblasti zaradi povezav z zdravnikom Maynarjem, ki ga obtožujejo posredovanja prepovedanih poživil športnikom. Čeprav Lopezu (še) niso dokazali, da je storil kaj narobe, so ga pri Astani ob koncu lanske sezone odpustili.

Nove ekipe na najvišji ravni Lopez ni uspel najti, zato je v prvih dneh letošnjega leta sprejel ponudbo kontinentalne kolumbijske ekipe Team Medellin, za katero bo letos dirkal. »Za mano je zelo zahtevnih nekaj mesecev, potem ko sem ostal brez ekipe, brez pogodbe sem bil še v prvih dneh letošnjega leta, ko so imele vse ekipe že poln kader. Zato sem zelo hvaležen ekipi Medellina, da mi je ponudila priložnost in da bom z njimi lahko preživel to sezono,« je ob podpisu povedal Lopez.

Na dirkah najvišje ravni ga ne bo, bo pa z ekipo Medellin najbrž povabljen na nekaj dirk serije Pro v Evropi, najprej pa ga bomo lahko gledali na Vuelti San Juan v Argentini.

Zelo glasna so tudi ugibanja, da bo Lopezu k Medellinu sledil še Nairo Quintana, ki ga prav tako že nekaj časa javno vabijo v ekipo. Tudi Quintana po aferi zaradi uživanja tramadola, zaradi česar je ostal brez uvrstitve na Touru, še nima ekipe za prihajajočo sezono, potem ko se je razšel z Arkeo Samsic.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ