Lopez si želi kolumbijskega zavezništva za boj s Slovenci

Lopez si želi kolumbijskega zavezništva za boj s Slovenci
10.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

»Vsi imamo svoje interese, a mora bi lahko na cesti združili moči,« pravi Miguel Angel Lopez o odličnih Kolumbijcih, ki pa vseeno niso kos moči Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja. Superman si želi, da bi združili moči.

Miguel Angel Lopez in Nairo Quintana sta vsaj v izjavah naklonjena zavezništvu. Bosta skupni jezik našla tudi na cesti? 

Dolgo časa je veljalo, da so Kolumbijci najboljši hribolazci v karavani, letos pa jim Roglič in Pogačar dokazujeta, da se odlično peljejo navkreber tudi slovenski kolesarji. Ideja o boju med Slovenci in Kolumbijci v mislih novinarjev živi že nekaj časa, zdaj je o njej spregovoril tudi Miguel Angel Lopez.

»Mogoče bi lahko do sodelovanja prišlo v zadnjem tednu Toura, ko bo razmerje moči nekoliko bolj jasno, zaenkrat je vse še preveč odprto. Ne verjamem, da kdo razmišlja o drugih, a jaz ne bi imel nič proti temu, da bi se Kolumbijci povezali in dirkali kot reprezentanca. Če bom ostal brez svojih možnosti in bi lahko pomagal komu od rojakov, bom zagotovo razmislil o tem,« pravi Lopez.

Kolumbijcem sicer zaenkrat kaže odlično, Egan Bernal je na 2. mestu, Nairo Quintana in Rigoberto Uran na 5. oziroma 6. mestu, Lopez pa je deveti, kar štirje so tako v prvi deseterici, iz ozadja pa prežita še Sergio Higuita in Dani Martinez. »Kolesarstvo se spreminja in očitno Kolumbijci nismo več najboljši na vzponih, prednost Rogliča pa je tudi, da je izvrsten v vožnji na čas in to je težava vseh nas,« pravi »superman« Lopez.

Ideji je naklonjen tudi Nairo Quintana, kar je presenetilo Egana Bernala, ki je bil zelo kritičen do rojaka: »Čudno je, ko slišim Naira govoriti o zavezništvu Kolumbijcev, saj sem v preteklosti že velikokrat napadel, on mi je sledil, a ko sem mu rekel za menjavo na čelu in malo pomoči, mi nikoli ni želel pomagati. Zato me je milo rečeno presenetilo, da Nairo govori o tem.«

Lopez je ob koncu še pojasnil, zakaj bi bilo zavezništvo med Kolumbijci tako pomembno: »Ekipe so danes zelo močne, posebej Jumbo Visma in Ineos, zato je skoraj nemogoče napasti od daleč. Nihče ne bo napadel dva klanca pred ciljem, če zadaj v glavnini položaj nadzira celoten vlak Jumba. Dirka je veliko bolj kontrolirana, zato pride do spopadov mož na moža šele na vrhu vzponov. Verjemite mi, težko je že slediti tempu teh izjemnih kolesarjev, zato velikokrat napad sploh ni možen. A Tour je še dolg in še marsikaj se lahko zgodi, bomo videli, kako se bo končalo.«

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ