Lopezov šov na Pampeagu

Lopezov šov na Pampeagu
17.04.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki Tour of the Alps je za kolesarji druga etapa do Alpe di Pampeaga. Dobil jo je Miguel Angel Lopez, vodstvo pa je prevsel Ivan Sosa.

TOUR OF THE ALPS
Na dirki Tour of the Alps je za kolesarji druga etapa. Ta je kolesarje vodila od Lavaroneja do vrha vzpona na Alpe di Pampeago.

Kolesarji so morali prevoziti 145 kilometrov in dva kategorizirana vzpona. Prvi je bil že po 51 kilometrih. To je bil vzpon prve kategorije Redebus. Potem pa še ciljni vzpon. Etapo so najprej zaznamovali ubežniki. Skupino v ospredju so sestavljali Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale), Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia), Stephen Rabitsch (Team Felbermayr Simplon), Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias), Marco Frapporti (Androni Giocattoli) in Omer Goldstein (Israel Cycling Academy).

Bežali so od 25 kilometra dirke, medtem ko so v glavnini ritem narekovali kolesarji Astane, ki so branili majico vodilnega Pella Bilbaa. Ko so jim na pomoč priskočili še kolesarji moštev Groupama FDJ in Team Emirates, so imeli ubežniki 18 kilometrov pred ciljem samo še tri minute in pol prednosti. Odločilnih je bilo zadnji osem kilometrov. Sprva se je zdelo, da je Froome zašel v težave, vendar pa so mu kolegi pri Skyju hitro priskočili na pomoč. Zadnji izmed ubežnikov, ki se je predal je bil Jauregui. Najboljši so ga ujeli pet kilometrov pred ciljem.

Med najboljšimi so ritem narekovali kolesarji Skyja, medtem ko je 2,5 km pred ciljem napadel Jan Hirt. Članu Astane se je pridružil še Riccardo Zoidl, vendar pa sta Skyjeva Rosa in Elissonde poskrbela, da ta napad ni bil uspešen. Je pa popustil vodilni Bilbao. Elissonde je še pospešil in se umaknil tik pred vstopom v zadnji kilometer. Sledil je napad Frooma, a odgovorili so mu lahko Pinot, Lopez, Sosa in Pozzovivo.

Prav Pinot in Pozzovivo sta takoj zatem tudi napadla, petsto metrov pred ciljem pa je poskusil še Lopez. Sicer je Froome rahlo popustil, a se je uspel vrniti. Lopez pa je pred ciljem še enkrat ostro pospešil, kar je bilo dovolj za zmago. Sledili so Pinoet, Sosa, Froome, Pozzovivo, Ciccone, Hirt, O’Connor, Hermans in Aru. Vodstvo v skupnem seštevku je presenetljivo prevzel mladi, komaj 20-letni Kolumbijec Ivan Ramiro Sosa, sicer član moštva Androni Sidermec. Zdaj ima šest sekund prednosti pre Pinotom in Lopezom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ