Lopezu uspelo odbiti vse napade v Barceloni

Lopezu uspelo odbiti vse napade v Barceloni
31.03.2019 AVTOR: DZ, vir: Dirka po Kataloniji / twitter

V Barceloni se je končne zmage na dirki po Kataloniji veselil Miguel Angel Lopez. Zadnjo etapo je dobil Davide Formolo.

Dirka po Kataloniji se je končala z zdaj že tradicionalno etapo s startom in ciljem v Barceloni. Etapa je bila dolga 143 kilometrov. Kolesarji so morali po uvodni prvi polovici dirkanja, v kateri so prevozili en vzpon tretje kategorije, premagati še zaključne kroge. Kar osemkrat so se povzpeli tudi na Alt de Montjuic. Etapo je v majici vodilnega v skupnem seštevku začel Miguel Angel Lopez, ki je branil 14 sekund prednosti pred Adamom Yatesom in 17 pred Eganom Bernalom.

Obetal se je napet zaključek sedemdnevne dirke svetovne serije. Etapo je zaznamovalo 12 ubežnikov. Med drugimi tudi Thomas De Gendt. Privozili so si dobri dve minuti prednosti. Ko so vstopili v zaključne kroge pa je ubežnike napadel Davide Formolo, ki je nadaljeval v samostojnem pobegu. V glavnini je veliko dela pri narekovanju ritma opravil Chris Froome. Sledil je resnejši napad Naira Quintane.

Z manjšo skupino kolesarjev je ogrozil vodilnega Lopeza. Ko so ga ujeli, pa sta napadla brata Simon, ki je lani tu dobil etapo, in Adam Yates. Ujela sta še Jamesa Knoxa in pred njimi je bil samo še odločni Formolo. Lopez se je z Astano seveda moral odzvati, saj je Adam že prevzel virtualno vodstvo. Adam Yates je tudi nadaljeval z napadom in razlika do Lopezove skupine se je pričela zmanjševati šele, ko je Lopez sam prevzel pobudo.

Ko so Yatesa ujeli, sta napadla tudi Bernal in Quintana, a Lopez je imel pripravljen odgovor na vse poskuse. Etapne zmage se je po dolgem pobegu veselil Davide Formolo. Enric Mas je bil drugi, tretji pa Max Schachmann. Skupina z najboljšimi je zaostala za 55 sekund. Do sprememb v skupnem seštevku tako ni prišlo. Lopez je dirko dobil – po zmagi na dirki po Kolumbiji je to njegova druga zmaga na etapnih dirkah v tej sezoni – drugi je bil Adam Yates, tretji pa Egan Bernal.

Manj kot minuto zaostanka sta v teh dneh pridelala samo še Quintana in peti Steven Kruijswijk. Sledijo Woods, Majk,a Martin, Mas in Valverde. Najboljši po točkah je bil Michael Matthews, najboljšimi med mladimi Lopez, najboljši na gorskih ciljih Thomas De Gendt, najboljša ekipa je bil Movistar. Dirko je končal tudi Grega Bole. Bil je 73. Izkazal pa se je s tretjim mestom v prvi etapi, ko je dobil celo sprint glavnine.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ