Lotto Soudal: Osebje na čakanju, kolesarji z manjšimi plačami

Lotto Soudal: Osebje na čakanju, kolesarji z manjšimi plačami
29.03.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Posledice koronavirusa bodo vidne šele potem, ko bo vse za nami, a že zdaj mnogi vse skupaj že občutijo. Med prvimi so člani moštva Lotto Soudal.

Lotto Soudal zagotovo ni edino moštvo, ki bo moralo potegniti določene poteze v boju s koronavirusom. Podjetja ne obratujejo, sponzorji se bodo prej ali slej pričeli umikati iz športov. Kakšne posledice bo pustil koronavirus si sploh ne moremo predstavljati. Prve ne preveč vzpodbudne novice prihajajo iz moštva Lotto Soudal.

Letos se je ta ekipa krepko okrepila. med drugimi so člani moštva tudi zvezdniki Philippe Gilbert, Caleb Ewan, John Degenkolb … Pri ekipi pa so zaradi odpovedi dirk in trenutne situacije kar 25 članom osebja sporočili, da njihovih uslug trenutno ne potrebujejo. To so mehaniki, maserji, fizioterapevti in vzoniki avtobusov.

Poleg teh so prekinili pogodbe vsem samozaposlenim zunanjim sodelavcev. S tem bodo ti ljudje lahko računali na pomoč belgijske vlade. Trenutno je v Belgiji več kot milijon ljudj na čakanju. Ni pa koronavirus prizadel zgolj osebja. Kolesarji - v ekipi jih je 27 - so se strinjali, da se jim do konca te krize nekoliko zniža plače.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ