Lotto: Deset kolesarjev ostaja brez pogodbe

Lotto: Deset kolesarjev ostaja brez pogodbe
29.09.2020 AVTOR: DZ, foto:

Nekateri kolesarji, člani moštva Lotto Soudal so prejeli sporočilo, da naslednje leto ne bodo več člani te ekipe. Kar deset je takih.

To, da kolesarji zapuščajo ekipe in po poteku pogodb odhajajo v druge je nekaj povsem običajnega. A vendar so se pri Lotto Soudalu odločili za krepko prenovo ekipe. Desetim kolesarjem so namreč sporočili, da jim pogodb pred naslednjo sezono ne bodo podaljšali.

Med temi je tudi zdaj že legendarni 39-letni Adam Hansen, pa zmagovalec dveh etap na dirki po Španiji Tomasz Marczynski. Na tem seznamu so še Sander Armée, Nikolas Maes. Jelle Wallays, Tosh Van der Sande, Brian Van Goethem, Jonathan Dibben, Rémy Mertz in Rasmus Iversen.

Ker je letošnja sezona povsem drugačna od preteklih, je tudi UCI sklenil, da lahko ekipe kolesarje o spremembah glede pogodb obvestijo do konca septembra. Pri Lotto Soudalu so zdaj to storili.

Morda tudi zato, ker bodo imeli vsaj dva milijona evrov manjši proračun od trenutnega, pa čeprav glavni mož John Lelangue trdi drugače: "Ne gre za proračun, ampak za našo filozofijo. Ko sem prevzel to mesto, sem rekel, da bomo izbirali mlade kolesarje. Zakaj imamo razvojno ekipo, če potem tiste kolesarje pošljemo drugam. Vsi kolesarji, ki bodo prišli so se že izkazali. Primer je Andreas Kron. Fantje ne bodo prišli za minimalne plače."

Glavni kolesarji, kot so Caleb Ewan, Thomas De Gendt, Philippe Gilbert, Tim Wellens in John Degenkolb ostajajo v ekipi, saj imajo še vedno veljavne pogodbe. Tiste, na katere v ekipi ne bodo več računali so o tem obvestili po pošti. "Ni treba biti genij, da veš, da pismo ni ravno dobra novica. Prvič v karieri sem prejel kaj takega," je dejal Van der Sande.

Wallays pa je dodal: "Nihče mi ni nič omenil. Težko sem to sprejel. Povejte mi to v obraz." Sicer pa se bo ekipa okrepila z nekaterimi mladimi kolesarji. Zaenkrat ima ekipa pogodbe za 2021 sklenjene s 23 kolesarji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ