LottoNL Jumbo: "Pomagati kapetanu Primožu Rogliču"

LottoNL Jumbo: "Pomagati kapetanu Primožu Rogliču"
06.03.2018 AVTOR: D. Z.
Jan Polanc, Luka Mezgec, Kristijan Koren, Simon Špilak in Primož Roglič. Peterica Slovencev na dirki Tirreno-Adriatico v Italiji. Nizozemci pa izpostavljajo: "Vse podrejeno Rogliču."

Na dirki Tirreno-Adriatico se obeta izjemen boj za končno zmago številnih zvezdnikov, mojstrov za večdnevne etapne dirke.

Na startu so Froome, Nibali, Bardet, Dumoulin, Aru, Pozzovivo, Dennis, Yates, Landa, Uran … Med temi sta kandidata za najvišja mesta vsekakor tudi Simon Špilak, ki je v tem obdobju že večkrat dokazal, da je lahko konkurenčen najboljšim, in Primož Roglič. Lani je to dirko končal na četrtem mestu. Zaostal je zgolj za Quintano, Dennisom in Pinotom.

V ekipi LottoNL Jumbo poudarjajo, da bodo Rogliču na dirki nudili vso podporo. Zelo jasen je bil eden izmed dveh športnih direktorjev, ki bosta na dirki Addy Engels: “Naš načrt za Tirreno-Adriatico je, da pomagamo nespornemu kapetanu Primožu Rogliču. Lani je dokazal, da je lahko na tej dirki zares dober. Vse kar je naredil potem … Dokazal je, da je naredil velik korak naprej. Še posebej v razmišljanju. ” In zdaj se je Roglič vrnil na dirko, po sanjski sezoni 2017.

“Tokrat se je pripravljal drugače, saj je bil na višinskih pripravah. Njegov cilj je dobiti dirko. Če bo po koncu lahko dejal, da je naredil vse, da bi zmagal, pa mu to ni uspelo, bo še vedno vse OK. Zaenkrat pa ekipa stoji za njim in ga bo podpirala po najboljših močeh, ” je še dodal Engels. Obenem je dejal, da bodo v dveh sprinterskih etapah pomagali Dannyju Van Popplu, vendar: “V tistih dveh etapah bomo pazili na Primoža, obenem pa bomo pomagali še Dannyju. V vseh naslednjih dneh pa bomo dirkali za Primoža. Lepo je začeti Tirreno s takimi cilji. Ekipa je motivirana in poskušali bomo doseči zastavljene cilje. ”

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ