LottoNL Jumbo: Roglič brez resnejših poškodb

LottoNL Jumbo: Roglič brez resnejših poškodb
05.08.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

“Od Primoža smo danes veliko pričakovali,” je po klasiki v San Sebastianu za uradno spletno stran ekipe LottoNL Jumbo dejal športni direktor Frans Maassen.

Moštvo LottoNL Jumbo je bilo tudi na dirki Clasica San Sebstian eno izmed najmočnejših. Po več kot šestih urah dirkanja so kolesarji tega moštva zasedli osmo, deveto in deseto mesto. Osmi je bil Roberg Gesink, deveti Steven Kruijswijk, deseti pa Atnwan Tolhoek. Vsi so na cilj prišli v prvi zasledovalni skupini, ki se je borila za tretje mesto.

Njihov prvi kolesar Primož Roglič pa je padel pred zadnjim vzponom. V izjavi za javnost so zapisali, da jo je Roglič odnesel brez hujših poškodb. “Od Primoža smo danes veliko pričakovali. Ob njegovem padcu smo bili zato zelo razočarani. A ni resneje poškodovan, tako da sem lahko s tega vidika zadovoljen,” je za uradno spletno stran moštva LottoNL Jumbo dejal športni direktor Frans Maassen:

“Potek dirke je bil za nas odličen. Po vzponu na Jaizkibel smo v prvi skupini še vedno imeli štiri hribolazce. Stevie in Antwan sta večkrat napadla, da bi s tem Primožu pomagala, da bi ta prihranil nekaj moči za zadnji klanec. Na nesrečo je padel, vendar pa so se preostali izkazali in odpeljali odlično dirko. S tremi kolesarji med najboljšimi desetimi ne smemo biti razočarani, pa čeprav je razočaranje prisotno predvsem zaradi padca našega kapetana.”

Vsi trije kolesarji so za zmagovalcem Alaphilippom zaostali za 16 sekund. “Primož je bil danes naš kapetan. Zato je bil padec zagotovo hud udarec. Vse do takrat smo imeli vse pod nadzorom, kot ekipa smo bili zelo močni. Po padcu smo se pobrali, kar dokazujejo naši napadi v zaključku. Tudi sam sem poskušal z napadom v boju za tretje mesto, vendar pa kaj več kot to ni bilo mogoče,” je povedal na koncu deveti Kruijswijk.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ