LottoNL Jumbo: Roglič kot kolesar, ki bo dolgo zdržal ob kapetanih

LottoNL Jumbo: Roglič kot kolesar, ki bo dolgo zdržal ob kapetanih
12.01.2016 AVTOR: D. Z.
Pred dnevi so se predstavili tudi kolesarji moštva LottoNL Jumbo. Vodstvo je izpostavilo tudi Primoža Rogliča.

Primož Roglič bo sploh prvi Slovenec v ekipi LottoNL Jumbo. Pri ekipi so še pred odhodom dela ekipe v Avstralijo – tam bo nastopil tudi Primož Roglič – predstavili vseh 27 kolesarjev. Predstavili so tudi cilje. Veliko stavijo na sprinterje, imajo pa tudi nekaj kolesarjev, ki bi lahko posegali po visokih mestih na etapnih dirkah.

Glavni mož ekipe Richard Pluge je najprej izpostavil dejstvo, da lahko po zaslugi sponzorjev delajo na dolgi rok, saj je njihov obstoj zagotovljen vsaj do konca sezone 2018. In, kakšni so cilji? »Sprinti bodo prioriteta. Imamo tri zelo dobre sprinterje. To so Moreno Hofland, Dylan Groenewegen in Tom Van Asbroeck. Naša naloga je, da bodo ti fantje ob pravem času na pravem mestu. Ko nam bo to uspevalo, bodo fantje dobili številne dirke, « je dejal Pluge.

In potem se je ozrl proti etapnim dirkam. Pluge želi, da bo dobro 'poskrbljeno' tudi za najboljše hribolazce: »Tudi naši najboljši hribolazci potrebujejo vlak. To smo že imeli, a ni bilo dovolj. Zato smo pred sezono pripeljali nekaj novih kolesarjev, ki bodo lahko z našimi v ospredju ostali precej dlje, kot lani. Primož Roglič in Enrico Battaglin sta dva taka primera. Ker delamo dolgoročno, bomo pozorni tudi na mlade nadarjene kolesarje, kot sta Koen Bouwman in Alexey Vermeulen. Z njima imamo zagotovljeno lepo prihodnost. Lani smo izboljšali tudi vožnjo na čas, kar je osnovna stvar za doseganje dobrih rezultatov na etapnih dirkah. Še naprej se bomo izboljševali in razvijali. «

Športni direktor Nico Verhoeven je ravno tako omenil aktualnega zmagovalca dirke po Sloveniji: »Če bi Gesink naš prvi mož, potem potrebuje nekoga, ki bo vse do konca ob njem. Vsak kolesar mora vedeti, kaj pričakujemo od njega. Skupaj bodo tudi tvorili nekakšen vlak. Ko gledaš na stvari s tega vidika, potem je jasno, zakaj smo pripeljali Primoža Rogliča. On se povsem ujema z našim razmišljanjem in bo za nas lahko zelo dragocen. « In, katere kolesarje lahko izpostavimo, kot tiste, ki bi lahko igrali vidnejše vloge na etapnih dirkah?

Vsekakor Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Robert Gesink … Zakaj pa ne bi vseh presenetil tudi Roglič? Na koncu ostane še ekipa za enodnevne klasike. Sep Vanmarcke je seveda prvi mož, ki velja za enega izmed najboljših kolesarjev na dirkah s tlakovanimi odseki: »Letos imamo tudi močnejšo ekipo za klasike. Jos Van Emden, Robert Wagner, Tom Leezer, Maarten Wynants in Maarten Tjallingii so še pokazali, da lahko odlično nastopajo na World Tour ravni, « je še dodal Pluge.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ