Louis Vuitton dokončal nakup večinskega deleža Pinarella

Louis Vuitton dokončal nakup večinskega deleža Pinarella
06.12.2016 AVTOR: Matej Zalar
Končno so se uresničile napovedi o prevzemu proizvajalca koles Pinarella s strani modnega giganta, skupine L Catterton.

V javnost so že pred časom pricurljale govorice, da se skupina L Catterton pripravlja na prevzem večinskega deleža podjetja Pinarello in s tem pridobi pravico do odločanja o vseh pomembnih potezah podjetja.

Poslovna skupina L Catterton je nastala leta 2016 in je največja tovrstna združba, ki se ukvarja z neposredno prodajo izdelkov strankam. Največji delež v skupini imata Catterton in LVMH, ki je v bistvu razširjeni Louis Vuitton. Tretji partner skupine je podjetje Arnault.

Zdaj že bivši lastnik podjetja Cicli Pinarello Spa Fausto Pinarello je podjetje prodal pod pogojem, da ostane direktor in še naprej skrbi za razvoj in oblikovanje koles, kar so mu novi lastniki tudi omogočili. Še vedno ima v lasti tudi precej velik delež delnic podjetja. Glavni cilj novih lastnikov je preoblikovanje Pinarella iz luksuzne kolesarske znamke v kolesa, dostopna množicam in posledično večji naskok na globalne trge. Do sedaj je Pinarello predstavljal butični luksuz in italijansko kvaliteto ter dušo, zaradi česar je toliko kupcev prisegalo na italijanske karbonske konjičke. Če se bodo napovedi o razširitvi znamke uresničile, bo sedanja baza Pinarellovih strank zagotovo razočarana.

"Navdušeni smo, da bomo Pinarellu lahko pomagali, da še razširi svoj status vodilnega proizvajalca premium koles in kolesarskih oblačil na tržišču in jim pomagali, da svoj status, ki so ga zgradili v 70 letih trdega dela, razširijo na cel svet, " je povedal Michael Farello, partner podjetja L Catterton Severna Amerika, ki je odgovoren za širitve.

Iz Pinarella so v svet poslali le skopo izjavo Fausta Pinarella o superiornosti novih lastnikov in njihovem neprecenljivem znanju na področju širjenja znamk na globalne trge ter še nekaj drugih superlativov. Vprašanje je, če bi se "Nani " Pinarello strinjal s prodajo, dejstvo pa je, da bo njegov sin Fausto s prodajo zelo dobro zaslužil.

Pinarello je pred časom tudi potrdil, da bo vsaj še v naslednjih štirih letih s svojimi kolesi opremljal ekipo Sky, kar se je v preteklosti z uspehi njihovih kolesarjev izkazalo za vrhunsko marketinško potezo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ